Stoepkrijten voor opa’s en oma’s tijdens de coronacrisis

krijten voor opa en oma tijdens coronaHet is toch sneu dat al die oudere mensen, vanwege het feit dat zij een kwetsbare groep zijn, amper buiten komen. Ze zien haast niemand en daardoor voelen ze zich soms best eenzaam. Gisteren belde oma op om Fee te feliciteren en we konden zien dat ze het moeilijk had. Het is ook een gekke tijd. Daarbij is opa morgen jarig, en kunnen we daar nu geen taartje gaan eten. Dus ik besloot gisteren al om een mooie plant met een kaartje te gaan brengen. Gewoon voor de deur zetten, als verrassing.

Stoepkrijten voor opa’s en oma’s tijdens de coronacrisis

Gisteravond zag ik ergens op social media ook voorbij komen dat er mensen zijn die stoepkrijten voor mensen uit de zorg. Of gewoon voor ouderen met hartjes en de tekst: take care. Zo kwam ik op het idee om, als we toch naar opa en oma gingen, de kinderen een mooie tekening op de stoep te laten maken. Opa en oma wonen hoog, dus vanuit hun woonkamerraam zouden ze de tekeningen goed kunnen zien. Als het niet teveel gaat regenen, kunnen ze er zelfs een paar dagen van genieten.

Lees ook: Online activiteiten voor kinderen tijdens corona lockdown
Lees ook: Paaskoekjes bakken

4 kinderen stoepkrijten als verrassing voor opa en oma

Een tekst met ballonnen, slingers en taart

Opa is morgen jarig, dus Sterre begon met het schrijven van een grote tekst: ALVAST GEFELICITEERD OPA! Daarna gingen de kleintjes er omheen tekenen. Ze tekenden allerlei dingen die te maken hebben met een verjaardag. Een taart, een slinger met vlaggetjes, ballonnen en kaarsjes. Daarna kleurden we alles goed in, zodat het lekker zou opvallen. Ze waren behoorlijk trots op hun werk! Het was wel spannend, want soms waren we bang dat opa of oma misschien net naar buiten zouden kijken en zouden zien waar we mee bezig waren. Dat was natuurlijk niet de bedoeling!

sterre schrijft voor opa en oma

Opa & oma, we missen jullie!

Daarna gingen we op een ander stuk stoep verder met een nieuwe boodschap. De kinderen missen opa en oma namelijk ook heel erg en andersom natuurlijk ook. Dus schreef Sterre: Opa & oma, we missen jullie! Rondom tekenden en kleurden de andere kinderen vervolgens heel veel hartjes. De buurman kwam ook nog even langs, die had net boodschappen gedaan en zei dat hij het hartstikke leuk vond.

kleuren met stoepkrijt als verrassing

Verrassing

Toen de kinderen tevreden waren, besloten we opa en oma te bellen. Oma nam op en we merken al snel dat ze geen idee had wat we gedaan hadden. Sterre zei tegen haar dat ze naar buiten moest kijken. Dat deed ze. Daar zag ze de gestoepkrijte boodschap staan. Ze begon meteen te huilen. Verrassing geslaagd dus! Daarna wezen we opa er nog even op dat ze via het raam aan de zijkant nog een verrassing konden zien staan. En dat er ook nog een mooie plant voor de deur stond.

Tip: koop hier stoepkrijt

Stoepkrijten voor opa's en oma's tijdens de coronacrisis

Tip: ga met de kinderen krijten voor ouderen!

Vind je dit ook een leuk idee? Doe dan mee! Ga krijten met de kinderen voor de ouderen in het verzorgingstehuis op de hoek, opa en oma, die oudere buurvrouw of wie dan ook. Ik weet zeker dat je een lach op hun gezicht tovert in deze voor ouderen best eenzame tijd. En voor de kinderen is het bovendien leuk om te doen. Zij zijn even lekker buiten (zonder gevaar) en genieten ook van de blije gezichten van oudere mensen. Je kunt de kinderen ook laten krijten bij jarige vriendjes of vriendinnetjes voor de deur trouwens. Mogelijkheden genoeg! Als je daarna een foto op Instagram plaatst, gebruik dan de hashtag #hartjesstoep of #stoepfelicitatie Geen stoepkrijt in huis? Die bestel je gewoon via bol.com, hoef je de deur niet voor uit!

Stoepkrijten voor opa's en oma's tijdens de coronacrisis gefeliciteerd opa

Vorig artikelOnline activiteiten voor kinderen tijdens de Corona lockdown
Volgend artikelDie speeltuin tijdens Corona, mag dat nou wel of niet?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in