Stox sokken voor hardlopen en wandelen

Stox compressie sokkenEen paar jaar terug had ik een tijdje last van Shin Splint, een vervelende hardloopblessure. Inmiddels is het over, maar het blijft een zwakke plek. Na het lopen van een lange afstand, zoals de 15 km die ik laatst liep, speelt het soms een beetje op. Toevallig had mijn man, die er ook last van heeft, net iets gelezen over compressie sokken of compressie kousen van Stox. Dit zou shin splint voorkomen. Dus we bestelden ze. Ik loop er inmiddels al een tijdje mee. In deze blog vertel ik wat mijn ervaring is met Stox sokken voor hardlopen en wandelen.

Lees ook: Zo neem je eenvoudig je telefoon mee met hardlopen

Stox sokken voor hardlopen en wandelen

Als je gaat googlen naar wetenschappelijk bewijs, dan vind je eigenlijk dat het niet per se werkt tegen blessures. Er zijn een heleboel websites die dat wel roepen, maar echt wetenschappelijk onderzoek zegt dat het alleen bewezen werkt tegen vocht in je benen als je gaat vliegen en niet tegen blessures zoals shin splint. Mijn ervaring is dus puur persoonlijk. Die van mijn man ook. Stox sokken voor hardlopen en wandelen willen er natuurlijk ook gewoon een heleboel verkopen, dus logisch dat ze claimen dat het werkt!

Wat vinden wij ervan?

Ik gebruik de Stox sokken nu enkele weken en mijn man ook. Hij is wildenthousiast over de Stox sokken en wilde meteen een tweede paar bestellen. Ik vind ze ook fijn zitten, maar heb ondanks het gebruik toch wat last van mijn schenen. Niet erg, maar ik merk het wel. Ik kan dus niet volmondig zeggen dat het fantastisch werkt. Met warm weer vind ik ze ook best warm. Aan de andere kant vind ik ze wel fijn zitten. Ze lijken extra steun te geven en tijdens het lopen heb ik minder pijn. Uiteindelijk draag ik ze dus wel ieder hardlooprondje, dus dat zegt ook wel wat denk ik.

De Stox sokken aantrekken

Het aantrekken van de Stox sokken is best een gedoe. Ze zitten namelijk echt superstrak. Zeker de eerste keer is dat echt even afzien. Inmiddels heb ik wel een techniek gevonden om ze snel aan en uit te trekken. Ik doe dat door eerst de tenen er in te doen, de voet er over te schuiven en dan de rest omhoog te trekken. Je wordt er vanzelf handig in. Uitdoen werkt net zo, maar dan de omgekeerde volgorde.

Baat het niet, dan schaadt het ook niet

De instelling die ik een beetje heb is: baat het niet, dan schaadt het niet. De Stox sokken zitten best fijn, ze geven mij steun en ik vind het alleen te warm als het bloedheet is. Ik heb ze nog niet één keer niet aan gehad als ik ging hardlopen. Dat zegt denk ik ook wel iets. Ook proberen? Je koopt de Stox sokken hier.

Tip: Neem een sokken abonnement

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #288
Volgend artikelRondreis door Tsjechië met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in