Turtle Turtle

draagdoekIk ben zwanger! Dertien weekjes, dus langzaamaan begin ik vertrouwen te krijgen dat ik me mag voorbereiden op een nieuwe babytijd. Een van de dingen die ik bij mijn vorige dochter heel prettig vond, was haar dragen in een draagdoek. Voor mijn kindje was het fijn om dichtbij haar mama te zijn, voor mij was het daarnaast prettig dat ik mijn handen vrij had. Ik heb destijds 2 draagdoeken aangeschaft, een lange en een korte. Het vergt best wat oefening, want je moet wel even leren hoe je dat moet knopen. Intussen ben ik daar aardig handig in geraakt. Toch zit ik wel eens te kijken naar een ander soort draagdoek, eentje die ik wat makkelijker en sneller kan omdoen. Die vond ik een tijdje geleden op Etsy, toen ik nog niet zwanger was, bij Turtle Turtle. Ik vergaapte me aan de hippe stofjes, zo leuk! Het is eigenlijk een soort Mei Tai, maar de eigenaresse van Turtle Turtle noemt de draagzak de Hawley Sack, naar de naam van haar zoon. Het lijkt me een praktisch ding, en heel betaalbaar. Je bestelt ‘m al voor 45 euro en de verzendkosten vallen ook erg mee.

draagdoek2

Ik zet Turtle Turtle dus in mijn favorieten en ga er wellicht eentje aanschaffen over een paar maandjes! En tja, soms is het lastig als je zo moe en misselijk bent om de stukjes op Hip & Hot goed bij te houden, dan weten jullie hoe het komt als er een keer wat later pas iets op de site verschijnt. Maar ik doe mijn best!

meitai

Vorig artikelRisjebo
Volgend artikelWeekplanner
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

9 REACTIES

 1. gefeliciteerd met je zwangerschap!
  En begrijpelijk hoor als je af en toe even niet aan hip en hot toe komt!
  Hopelijk voel je je snel ietsje beter!

 2. Hoi,
  Ziet er heel mooi uit, kunnen ze er vanaf de geboorte in?
  Ik zweer bij de Patapum ! ken je die?
  Ik draag Thirza er op mijn rug én mijn buik mee, het lijkt op de mei tai (en deze) alleen veel steviger en steunender.

 3. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. En een fijne tijd toegewenst.
  Toevallig ben ik ook 13 weken zwanger 😉
  Groetjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in