Waarom we Pasen vieren

Het is weer april, en dat betekent dat de pasen weer voor de deur staat. Voor de Nederlander zijn dit nationale feestdagen wat inhoudt dat de meeste van ons niet hoeven te werken of naar school hoeven. Toch weten veel mensen niet waarom pasen een feestdag is en waarom we eigenlijk pasen vieren. In dit artikel kun je lezen hoe je Pasen het beste viert en waarom we het vieren. Je kunt bijvoorbeeld lezen dat je de paasversiering het goedkoopste en het makkelijkste aanschaft door gebruik te maken van de Wibra folder, maar daarover later meer.

Lees ook: de grote paaseitjes test

De viering

Pasen is een Nederlandse traditie, echter weten veel Nederlanders niet meer waarom we het vieren. Voor velen zijn het dan ook gewoon een twee dagen waarop we samenkomen met familie en vrienden en lekker een lang weekend vieren. Het is dan ook niet gek dat we een dagje naar het strand gaan of een lang weekend weg. Ook brengen veel Nederlanders een bezoekje aan een paasmarkt. En voor de kleintjes is het leuk om tijdens pasen een hardgekookt eitje te beschilderen. De meubelboulevard stroomt tijdens pasen vol met Nederlanders die er een dagje op uit gaan. Een dagje naar het pretpark is ook geen uitzondering tijdens pasen. Als het lekker weer is kun je er donder op zeggen dat alle pretparken in Nederland afgeladen zijn met mensen die er een lekker dagje op uit gaan.

Goede reden

Toch gaat er wel een goede reden schuil achter het Paasfeest, we vieren namelijk dat Jezus Christus is opgestaan uit de dood, de dag nadat hij gekruisigd is, het is dan ook een Christelijk feest. Pasen wordt altijd gevierd op zondag en maandag. Echter hoef je niet gelovig te zijn om pasen te vieren. Er zijn ook een aantal elementen aan toegevoegd die niks met het geloof te maken hebben. Denk hierbij aan de paashaas en paasvuren. Ook het verstoppen en zoeken van paaseieren hoort er helemaal bij.

Hoe vier je Pasen zonder stress?

Stress en feestdagen zijn twee begrippen die in een adem genoemd kunnen worden. Het begint al bij het idee dat de hele familie langskomt voor de paasbrunch, iedereen heeft een andere voorkeur voor het eten en de een is weer allergisch voor dit en dat. Het huis moet versierd en schoongemaakt worden, er moeten inkopen gedaan worden, het eten moet bereid worden en het moet ook nog eens een gezellige boel worden. Dit alles kan natuurlijk zorgen voor de nodige stress.

Paasinkopen

Het voorkomen van stress begint bij de het doen van de paasinkopen. Dat wil je natuurlijk zo goedkoop en makkelijk  mogelijk doen. Maar hoe doe je dat? Je inkopen kun je het best en zo goedkoop mogelijk plannen door gebruik te maken van reclamefolders. Bij Kombino bijvoorbeeld vind je veel reclamefolders online. Neem bijvoorbeeld de Action folder, speciaal ingericht voor de pasen. Hier vind je de goedkoopste schoonmaakspullen. Of neem neem de eerder genoemde Wibra folder daar vind je de leukste versiering voor het paasweekend. En de laatste tip; bij dit oer-Hollandse bedrijf vind je de lekkerste dingetjes voor bij het paasontbijt en niet te vergeten de paaseieren en dan hebben we het natuurlijk over de Hema folder.

Vorig artikelWin tegoed voor een huurauto van Sunny Cars
Volgend artikelStedentrip Edinburgh, wat moet je zien?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in