Wie, wat, waar op Instagram: @Sailorsandsiren 

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Een eigen stijl op Instagram is door de vele gebruikers soms erg moeilijk te creëren op Instagram. Lisa-Fleur, oftewel @Sailorsandsiren, lukt het wel!

Haar kinderen Thirza en Rumer zijn vaak onderwerp op haar foto’s, maar geen enkele foto is hetzelfde. Toch zie je in elke foto wel weer haar eigen stijl. Spelend met licht en donker. Een mooi kijkje in het leven van een medemoeder. Ook al staat haar profiel op prive, stuur haar een volgverzoek en ga haar volgen!

1. Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Ik geloof dat ik net de Fotoacademie had afgesloten, way back in 2012, en op zoek was naar een kleine en intieme invulling van mijn wens om documentair fotografisch het (=mijn) leven vast te leggen, toen ik het platform Instagram ontdekte.

Hoewel het niet precies was waar ik toen naar op zoek was, heb ik wel nog eindeloos gebruik gemaakt van de net-niet-filters en fotografeerde ik stug de net-niet-momenten die mijn rode draad zouden moeten typeren.

Gelukkig leert men al doende en geven de foto’s die ik nu maak een realistisch inkijkje in mijn leven. Vooral het alledaagse, het ‘gewone’ vind ik interessant om op een mooie, soms kunstzinnige manier vast te leggen.

2. Welke foto die je zelfgemaakt hebt vind je het mooiste?

Voor een fotograaf met kill-your-darling-issues is dit een onmogelijk opgave. Niet omdat ik vind dat mijn foto’s goed zijn, maar wel omdat heel veel foto’s mooi zijn omdat ik weet wanneer ze werden gemaakt en hoe ik me toen voelde. Het beeld is verweven met mijn emoties op dat bewuste moment. Bij het uitkiezen van ‘de mooiste foto’ probeerde ik het beeld zo objectief mogelijk te benaderen. Het is me niet gelukt; de foto die ik gekozen heb omvat wel alles wat ik mooi vind aan fotografie. Een dierbaar onderwerp, een tijd en plek die voor mij belangrijk is en het licht. Spelen met licht. Des Rembrandt’s. Ik hou ervan.

Sailorsandsiren foto 1

3. Achter welke 2 foto’s schuilt het mooiste, leukste, grappigste of verdrietigste verhaal?

De eerste foto die ik heb uitgekozen is gemaakt op de dag dat onze tweede dochter zich aandiende. Een onderbuik-gevoel zei dat de bevalling aanstaande was. Ook Thirza voelde dat. Ze bracht me de hele dag houten speelgoedmaaltijden en liet me rusten. Die avond werd ze grote zus. Mooi en bijzonder omdat dit onze laatste uren samen waren en we die ten volle hebben benut.

Sailorsandsiren foto 2

De tweede foto laat ons bloeiende citrusboompje zien. Ik maakte deze foto een dag nadat ons iets vervelends gebeurde. Thirza, toen twee jaar, viel op een feestje van een vriendin van de kade in het water en zonk. Hoewel twee man vliegensvlug achter haar aan sprongen en haar naar de oppervlakte trokken is het iets wat voor altijd op mijn netvlies gebrand zal staan. Een dag later verschenen dus de bloempjes in ons boompje, heerlijk geurend… Die hele dag was ik bezig met het vinden (en registreren) van mooie, fijne dingen en me vast te klampen, eigenlijk, aan positieve zaken.

Sailorsandsiren foto 3

4. Welke Instagrammers volg je zelf heel graag en waarom?

Ik volg zeer uiteenlopende accounts, maar kijk het allerliefst naar foto’s van mensen met kinderen, hun avonturen binnen het soms chaotische gezinsleven. Deze mensen zoek ik op als ik denk wat van ze gemist te hebben: @kukeluusje, @suziep, @petit_petite_nl, @jesuishert , @lafete_nl, @ilses_world, @bregjevdhorst, @jacolinevdm, @huisvanvijf  en ga zo maar door.

5. De vraag van degene voor je, @Gras_vd_buren  : met welke Instagrammer zou jij wel eens van huis/leven willen veranderen?

Een aantal van bovenstaande mensen hebben meerdere kinderen, als in meer dan twee. Het gemak waarmee zij van hun huis en leven iets fantastisch en feestelijks maken, dat zou ik ook willen ervaren. Geloof me, ik heb echt een leuk leven hoor, maar petje af voor degene die met 3 of 4 kinderen de heksenketel, de chaos, de pret en de zorg weten te stroomlijnen. En daar dan van genieten, al taartenbakkend in hun prachtige, kleurrijke huizen. Dat zou ik graag van ze willen leren! Tips, Ilse, Bregje, Jacoline? 😉

6. Wat zou jij aan de volgende Instagrammer willen vragen?

Van de fraaie spullen en interieurs bij mede-instagrammers word ik soms heel hebberig. Wat zou jij, van wat je gezien hebt bij een andere instagrammer, ook graag zelf willen hebben?

Vorig artikelMet korting naar Sealife Scheveningen
Volgend artikelMet deze toffe producten kom je de zomer wel door
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in