Wintertijd, spelletjestijd

De wintermaanden komen er aan. Een tijd van veel binnenzitten, want buiten is het koud. Natuurlijk is het gezond en fijn om in het weekend een lekkere wandeling te maken, maar nog beter is het om dat daarna af te sluiten met een mok warme chocolademelk en een spelletje met het hele gezin. Wintertijd, spelletjestijd, zeggen we hier altijd!

Gek op spelletjes

Onze kinderen zijn allemaal gek op spelletjes. Het leuke vind ik, dat de oudste twee nu op een leeftijd komen dat ze ook spelletjes voor oudere kinderen en volwassenen beginnen te begrijpen. Ik ben zelf gek op Kolonisten van Catan bijvoorbeeld. Yuren en Sterre kunnen dan allebei heel goed, dus we doen in het weekend regelmatig een potje. Net als Avonturia, Risk, Monopoly, Rummikub, Qwixx of Agricola bijvoorbeeld.

Kinderspellen

De jongste twee houden ook van spelletjes. Met hen spelen we vooral spellen als Wie is het, Bingo, ganzenbord, memory, domino en kleurentorentjes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet altijd geduld voor heb, maar hee, ik had niet voor niks 4 kinderen hè. Die kunnen ook heel goed spelletjes met elkaar doen. Dan hoef ik alleen de ruzies maar te managen als er eentje aan de winnende hand is of er speelt iemand vals…

Een spel als cadeau

Ieder jaar geven wij de kinderen wel een spelletje cadeau, of in de zak van sinterklaas, of onder de kerstboom. Zo breiden wij onze spelletjes verzameling steeds een beetje verder uit. Dat is wel fijn, want dan gaan spelletjes ook niet zo snel vervelen. Natuurlijk zijn er een paar favorieten, maar af en toe een nieuw spelletje is leuk voor de verandering. En dat kan zomaar de nieuwste favoriet worden hier thuis!

Welke nieuwe spelletjes gaan wij kopen?

Dit jaar krijgt Yuren bijvoorbeeld het dobbelspel van Kolonisten van Catan. Fee krijgt van Loco de Sprookjesboomboekjes, Lenthe krijgt Dokter Bibber en voor Sterre denken we aan Cluedo of Mastermind, beide spellen hebben we nog niet. Of hebben jullie nog tips? Wat zijn jouw favoriete spelletjes? Voor onszelf heb ik trouwens het Oud & Nieuw spel op mijn lijstje gezet. Wij kopen gezelschapspellen trouwens vaak online, lekker makkelijk, want je hoeft er de deur niet voor uit.

Vorig artikelTips voor een bezoekje aan Leeuwarden
Volgend artikelHerenschoenen die lekker zitten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in