17 dingen die je aanschafte voor je baby en nooit gebruikte

tummytubWanneer je een kindje verwacht stap je een nieuwe wereld binnen. Waar ik producten voor mezelf vaak zonder nadenken aanschaf, denk ik voor ons kindje over alles na. Omdat het onbekend voor me is en omdat ik het beste wil voor ons kindje. Want waar ik voor mezelf een handdoek koop omdat de kleur mooi is, zoek ik voor ons kindje uit welke handdoek het beste is in gebruik. Kleur en prijs komen daarbij op een tweede en derde plek.

Lees ook: bieq knitwear

Standaard lijstjes voor je baby uitzet

Gelukkig zijn er lijstjes voor je baby uitzet. Heel veel lijstje van verschillende organisaties en winkels. Een lijstje met absolute baby-basis-benodigdheden. Maar ook lijstjes met extra dingen die ook handig zijn met een baby in huis. Je weet op zo’n moment nog niks en neemt alles voor waar aan. Bovendien wil je het allerbeste voor jouw kind. Dus koop je alles wat er op zo’n lijst staat. Plus nog wat extra’s, door adviezen van winkeliers die ook best graag willen verkopen. Maar heb je alles ook echt nodig? Of zijn er dingen die je aanschaft en waarvan iedereen achteraf zegt: “Nou dat was echt niet nodig geweest!”.

17 dingen die je aanschafte voor je baby en nooit gebruikte

Ik deed een oproep op Twitter met de vraag: “Wat is het aangeschafte babyartikel dat je nooit gebruikt hebt?”

De reacties vlogen binnen. En zoals dat met meningen gaat, waar de een lyrisch is over bijvoorbeeld de tummytub, vond een ander dat een echte miskoop. Maar het lijstje geeft wel een mooi overzicht van dingen die mensen niet gebruikt hebben. En bij alles geldt: als jij je kindje graag in een tummytub wil badderen: zeker doen!

 1. Tummytub (meningen over verdeeld)
 2. Spijkerbroekjes voor de hele kleintjes
 3. Schoentjes
 4. Babykleding maat 50 als je een grote baby verwacht
 5. Een waskommetje (zoals bij badjes verkocht worden met ruimte voor stukje zeep middenin)
 6. Doosjes voor billendoekjes (mening over verdeeld)
 7. Elektrische kruik
 8. Blousjes met knoopjes
 9. Olie voor in bad (geeft aanslag in het badje)
 10. 65 hydrofiele doeken (iets minder is voldoende)
 11. Voedingskussen (wel handig om mee te slapen tijdens de zwangerschap trouwens)
 12. Normale luieremmer (mening over verdeeld)
 13. Truitjes met capuchon (wel weer fijn voor in de draagdoek, niet als ze liggen)
 14. Dure 5 in 1 thermometer
 15. Wattenstaafjespotje
 16. Slangetje om het badje leeg te laten lopen
 17. Navelbandjes (worden niet meer gebruikt maar komen op sommige lijstjes nog voor)

Hebben jullie nog aanvullingen?
Laat het ons weten!voedingskussen

babyschoentjes

Vorig artikelKleurrijke en vertederende geboortekaartjes van ZotteZoo
Volgend artikelEco matrassen voor kinderen en volwassenen
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

6 REACTIES

 1. Eh, voor kinderen met een gevoelige huid (en bijvoorbeeld eczeem) is de extra vette baby badolie (liefst van Balneum) echt een must! Ik had er geen problemen mee dat er aanslag in het badje kwam…

 2. Ik heb ook een voedingskussen en ik vind het ideaal om te gebruiken bij het geven van borstvoeding. Het ondersteunt zowel mijn arm als mijn zoontje tijdens het drinken.
  Tijdens mijn zwangerschap sliep ik heerlijk dankzij dit kussen (ondersteuning van buik en benen) en nu de kleine er is gebruik ik het kussen meerdere malen per dag. Absoluut geen overbodige aanschaf wat mij betreft!

 3. Ik heb juist het voedingskussen heel lang gebruikt voor de borstvoeding, mijn man en zoon gebruikten m ook zodat ze veel steun hadden. Met flesvoeding. Heb het kussen nu uitgeleend. ? En had ook geen last van aanslag door badolie, mijn dochter moet juist badolie gebruiken. ?

 4. Als ik had geweten dat ik samen ging slapen met de kinderen had ik helemaal geen ledikantje hoeven kopen. Deze is hier niet gebruikt en echt de grootste miskoop geweest…en helaas ook best wel een prijzige. Een voordeel had het, het kon als nieuw weer verkocht worden 🙂

 5. Zwitsal producten. Teveel gekocht en mijn zoontje kreeg er uitslag van. Schijnt heel vaak te gebeuren. Wij wassen hem vanaf die tijd ook alleen nog maar met water en voor zijn haartjes gebruiken wij neutral.

 6. Hahaha: 65 hydrofiele doeken. Ik heb er een paar bewaard en gebruik ze nog steeds wel eens. Doosjes voor billendoekjes vond ik juist super handig! Ik had geen Tummytub maar het opvouwbare Bibabadje en dat was misschien wel de beste aankoop. Ik kan ‘m nu wel eens weg doen trouwens (hoewel ze er tot hun 6e nog steeds wel eens -opgevouwen- in zaten!). Even denken hoor: volgens mij heb ik alles wat ik had wel gebruikt. Alleen de Adiri Breast Bottle die ik aangeraden kreeg toen Bo uit geen enkel flesje wilde drinken heb ik maar een paar keer gebruikt (omdat ze dat ook niet wilde). En de peepeeweepee (of hoe heette dat ook al weer) ook niet. Dat waren van die badstof hoesjes om over het piemeltje van de je baby te doen zodat hij niet gaat plassen tijdens het verschonen… haha!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in