9 dingen die in de zwangerschap onmisbaar zijn

9-dingen-onmisbaar-zwangerschapNu ik langzaam afscheid neem van deze zwangerschap, zat ik vanmorgen te overdenken wat ik allemaal heb gebruikt wat ik onmisbaar vond. Er zijn namelijk altijd van die producten waarvan je vergeet hoe handig of fijn ze waren toen je zwanger was. Ik heb besloten ze in een blogje op te nemen, want wellicht hebben andere zwangeren er nog iets aan!

1. Vanaf ongeveer week 20 vond ik het voedingskussen onmisbaar. Ik gebruik heb om mijn buik mee te ondersteunen in bed. Dat ligt zoveel fijner! Voor het voeden gebruik ik zo’n ding amper, maar voor het slapen tijdens de zwangerschap vind ik een voedingskussen onmisbaar.

voedingskussen

2. Voor de kinderen vond ik de zwangerschapsaftelkalender van Uitgeverij Snor onmisbaar. Elke week informatie over wat er in mijn buik gebeurde met de baby, wat er met mij gebeurde en een leuke doe-opdracht op kinderniveau. Vaste prik op zaterdagavond!

Zwangerschapsaftelkalender

3. Een lekker zittende broek is ook een must. Bijvoorbeeld van Queen Mum via Hip & Zwanger. Nu op het laatst draag ik trouwens het liefst een joggingbroek of een panty, want mijn broeken zitten geen van allen nog echt lekker…

lekker zittende broek queen mum

4. Om de zwangerschap een beetje bij te houden gebruikte ik de Mommy Measure. Daar mee kon ik mijn buik meten en er tegelijk op bijhouden hoe ik me voelde. Als je meer tijd hebt is een negenmaanden dagboek natuurlijk ook heel leuk, bijvoorbeeld deze van Uitgeverij Snor.

mommy-measures-collage

5. Chocola. Daar was ik echt verslaafd aan deze zwangerschap. Het liefst Lovechock of Tony Chocelonely...

lovechoc pecan

6. De App iPregnancy. Ondanks dat dit de 4e (effectieve) zwangerschap was, keek ik toch elke week even wat paste bij deze week voor mij en voor de baby. En het was tegelijk leuk als aftelkalender.

app iPreganancy

7. Havermoutpap met fruit, noten, zaden en bessen. Een gezond ontbijt wat ik ook kon verdragen aan het begin van de zwangerschap toen ik erg misselijk was. Goede start van de dag! Kijk hier voor mijn favoriete recepten. En verder natuurlijk veel fruit en groente, want ik wil graag gezond eten tijdens de zwangerschap.

IMG_7006

8. Mijn iPhone, waarmee ik wekelijks buikfotootjes maakte (en op Instagram plaatste), dingen opzocht op internet over bijvoorbeeld brandend maagzuur en andere kwaaltjes, ervaringen deelde via social media en leuke tips vandaan haalde. Wat ik zelf niet gebruikt heb, maar wat natuurlijk wel heel leuk is, zijn de Milestone Pregnancy Cards.

milestone pregnancy cardsIMG_7359

9. En tot slot was natuurlijk mijn lieve man Maikel onmisbaar deze zwangerschap. Hij heeft, zeker in het begin toen ik heel misselijk was en op het laatst toen ik van de bekkenpijn bijna niet meer kon lopen, ontzettend veel voor mij gedaan. Zeg maar bijna het hele huishouden gerund. Luv u lieverd!

Ben je benieuwd wat ik als eerste ga eten als ik straks bevallen ben? Daar schreef ik namelijk ook al een blogje over 🙂

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelZo haal je zwanger je boodschappen eenvoudig in huis
Volgend artikelVrolijk pasen!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in