Extra lenzen voor je smartphone

Black Eye Pro Portrait Tele G4 Smartphone LensExtra lenzen voor je smartphone en in mijn geval voor je iPhone zijn handig om te hebben. De kwaliteit van de foto’s die je maakt met je smartphone is de laatste jaren steeds beter geworden. Toch loop je soms nog tegen beperkingen aan. Bijvoorbeeld omdat je niet van heel dichtbij kunt fotograferen. Of omdat je juist meer van de omgeving zou willen vastleggen. Gelukkig is daar een oplossing voor, als je extra lezen voor je smartphone aanschaft. Die zijn er in verschillende prijzen en kwaliteit. Welke verschillende opties er zijn vertel ik in deze blog.

Extra lenzen voor je smartphone

Of je nu een hobby fotograaf bent of iets meer camera skills hebt, extra lenzen voor je smartphone zijn altijd handig om bij je te hebben. Zeker in een tijd dat iedereen zo’n beetje op Instagram zit en probeert een aantrekkelijke instafeed te maken, kan een speciale lens heel handig zijn. Het valt namelijk op, dat juist foto’s die een beetje meer bijzonder zijn dan andere, extra veel likes krijgen.

instagram hipenhotreizen

10 in 1 smartphone lenskit

Als eerste in de serie extra lenzen voor je smartphone, bespreek ik de 10 in 1 smartphone lens kit. Dit zijn 10 verschillende lenzen in een handig doosje inclusief opzet clip. Het fijne aan dit doosje is, dat je het eenvoudig in je tas kunt doen en dus altijd bij je hebt. Of dat nu op vakantie is, of gewoon voor dagelijks gebruik, dat maakt niet uit. Zie je iets waar je een andere lens voor nodig hebt, dan is deze zo gepakt en de foto gemaakt. In deze kit vind je een macrolens om foto’s van heel dichtbij te maken, zonder dat deze onscherp worden. Er is ook een 198 graden Fisheye Lens (waarmee extreem wijde foto’s gemaakt kunnen worden, geen gebouw is te groot voor je beeld) zodat je meer van de omgeving op één foto krijgt, een 0.63x Wide Angle (groothoek zodat er meer op de foto past dan normaal), 2x Telephoto Lens (met 2x optische telelens om objecten dichterbij te halen zonder kwaliteitsverlies), een CPL Lens (verwijdert onaangename reflectie zoals water of spiegeling), een Flow Filter (Maakt van een statisch object een dynamisch effect), een Radial Filter (zorgt ervoor dat je een radial visual effect foto kunt maken), een Kaleidoscope 3 en 6 (verdrievoudigt/verzesvoudigt een foto)en een Star Filter (geeft een ster effect bij lichten).

10 in 1 smartphone lenskit

Een smartphone zoomlens met mini tripod statief

Deze smartphone zoomlens vergroot wel tot 50 x. Op deze manier maak van je telefoon een professionele camera. Je kunt zelfs 1000 meter ver kijken. Deze extra lens voor je Smartphone is geschikt voor alle telefoons. Hij wordt geleverd inclusief telefoonadapter, driepoot statief, schoonmaakdoekje en draagtasje. De lens zorgt voor meer lichtinval (18mm telelens t.o.v. 4mm iPhonelens) wat de scherpte en lichtverdeling van foto’s verhoogt bij minder licht. Door het inzoomen zijn bewegingen van de camera beter te zien en kan er dus eerder bewegingsonscherpte ontstaan bij het maken van foto’s. Het meegeleverde statief zorgt voor een stabiele camerapositie. Het is dan ook beter om je telefoon niet aan te raken als je de foto maakt. Dit kun je oplossen met een Bluetooth Shutter. Zo krijg je het beste resultaat bij het gebruik van de extra lenzen voor je smartphone.

smartphone zoomlensbluetooth shutter

Black Eye portrait Tele G4 Lens

De Black Eye portrait Tele G4 Lens is een is een handige meeneem lens voor portret- en straatfotografie. Je maakt supermooie levensechte beelden van een persoon of object die naar de voorgrond gehaald wordt. De lens heeft een zoom van 2,5x en je kunt er fantastische, haarscherpe portretfoto’s mee maken zonder enig verlies van kwaliteit. Deze lens is dus ideaal als je een leuke nieuwe profielfoto nodig hebt. Maar ook voor objecten in een landschap, zoals bergen en dieren kun je deze lens prima gebruiken. Voor reisfotografie is hij dus zeer geschikt. Zo zie je dat je heel wat kunt met de verschillende extra lenzen voor je smartphone.

Tips om beter te leren fotograferen met je iPhone

Zoals je hebt gelezen zijn er een aantal leuke accessoires als het gaat om extra lenzen voor je smartphone. Zo haal je nog meer uit je foto’s en kun je nog beter fotograferen. Naast deze lenzen, zijn er ook nog andere tips om beter te leren fotograferen. Zo kun je nog meer uit je smartphone camera halen en nog betere foto’s voor je social media maken. Zo tipte ik al eens boeken rondom fotografie, maar er zijn inmiddels nog veel meer nieuwe boeken bij gekomen om specifiek beter te leren fotograferen met je smartphone. Doe er je voordeel mee!
boeken over beter leren fotograferen

 

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
extra lenzen voor je smartphone
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelHouten grachtenpandjes van de HEMA
Volgend artikelPepernoten online kopen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in