Pepernoten online kopen

Pepernoten online kopenVroeger had je alleen de “gewone” pepernoten. Of eigenlijk zijn het kruidnoten, als we het echt goed zeggen. De pepernoten die je van Piet kreeg in je hand, als je vol verwachting en met kloppend hart stond te kijken hoe Sinterklaas aan kwam. Meestal waren die pepernoten van Bolletje. Gewoon simpele pepernoten, zonder gekkigheid. Soms zat er een schuimpje of een zuurtje tussen, dan was je dolgelukkig. Tegenwoordig zijn er allerlei smaken verkrijgbaar. Pepernoten online kopen, waar doe je dat?

Strooigoed voor het sinterklaasfeest

Nog steeds is het sinterklaasfeest niet compleet zonder kruidnoten en pepernoten. Gelukkig kun je gemakkelijk online pepernoten kopen, bijvoorbeeld samen met de boodschappen die je bestelt bij de AH. Dit zijn echter wel vaak kleine zakjes die snel op zijn en niet geschikt als je een hele jutezak wil vullen. Verhoudingsgewijs is dat meestal best prijzig en kun je beter meteen een grote zak kopen. Gelukkig kan dat online en dan hoef je dus niet met zware zakken pepernoten te sjouwen als je boodschappen doet. Handig!

Pepernoten online kopen

Je kunt de bekende pepernoten van Bolletje nog steeds online kopen bij bol.com. Wil je liever de strooigoed met schuimpjes erin, dan kan dat ook. Dit zijn 4 grote zakken om te gebruiken voor het sinterklaasfeest. Handig als je ergens voor Sint en Piet gaat spelen en een hele jutezak vol nodig hebt. Of om gewoon een voorraadje te hebben in huis.  Pepernoten doen het hier altijd goed als beloning in de sinterklaastijd. Soms maak ik kleine zakjes met 5 pepernoten er in. Die hang ik aan een waslijn met taakjes. Wie een taakje af heeft, mag een zakje kruidnootjes pakken.

strooigoed sinterklaasfeest

Zelf strooigoed maken

Natuurlijk kun je ook zelf gaan bakken. Zeker met kinderen is dat een hele leuke activiteit in de sinterklaastijd. Je kunt het originele recept gebruiken, een kant en klaar pakket van Koopmans of het recept gezonde havermout-pepernoten van mij gebruiken.  Ook de arretjescake met pepernoten is een heerlijk recept in deze gezellige tijd en vergeet de kruidnootjes Skyr niet! Wil je verschillende soorten strooigoed en marsepein maken, dan kan ik je het boek “Strooigoed” van Anne-Marij de Koning aanraden. Hierin vind je alle sinterklaaslekkernijen met de recepten bij elkaar.

receptenboek sinterklaas strooigoed

Wat kun je met pepernoten doen?

Naast dat je online pepernoten kunt kopen en opeten in de sinterklaastijd, wat kinderen leuk en lekker vinden, zijn er ook diverse andere leuke dingen die je kunt doen met pepernoten. Ten eerste zijn ze leuk als decoratie. Doe ze in een mooi potje of bakje en zet ze op tafel of op de kast. Laat kinderen tekenen en knutselen met pepernoten. Geef ze een vel wit papier en lijm en laat ze door middel van de pepernoten een huis maken of een auto. Je kunt ook allerlei leuke pepernoten spelletjes doen. Voor jonge kinderen is er een tof dobbelspel met pepernoten.

pot voor pepernoten online kopen

Overgebleven pepernoten

Wie aan het einde van de sinterklaastijd toch teveel pepernoten online gekocht had, hoeft niet te treuren. Je kunt namelijk van de noot een deugd maken met dit leuke boekje. Verwerk alle kruidnoten in een heerlijk recept, waardoor je niet met alle pepernoten blijft zitten. Dat zou immers zonde zijn.

wat doe je met overgebleven pepernoten

Vorig artikelExtra lenzen voor je smartphone
Volgend artikelDe leukste sinterklaas spelletjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in