Foto weekoverzicht Judith #13

uitgelichte-afb-week-13Afgelopen week was een leuke, maar superdrukke week! Op maandag was de Culiperslunch. Op dit persevenement worden alle nieuwtjes op culinair gebied gelanceerd en dat is altijd heel leuk. Ik kwam diverse bekenden tegen: bloggers, mensen die ik ken via social media en zelfs bn-ers die ik juist niet kende. Helaas bleek ik ook mensen gemist te hebben. Ik had Jelita bij me, onze fotograaf. Dat was hartstikke luxe, want ik hoefde zelf geen foto’s te maken! Binnenkort komen er dus nog wat culi-blogjes aan, met prachtige foto’s!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #12

pure leaf

Een mooie stand van Pure Leaf, een nieuw soort ijsthee in de smaken citroen en mint.

Juut en Mathijs Vriezen culiperslunch

Deze BN-er is Mathijs Vrieze. Ik kijk duidelijk te weinig tv, want ik had geen idee wie hij was, maar het blijkt een tv-kok. Mathijs heeft zijn eigen maaltijdbox gelanceerd, leuk concept, je leest er meer over op zijn website.

magic chocola

Magic Chocola uit België, heel lekker en 100% allergeen vrij. Dat vond ik een hele leuke vondst!

edwin klaasen

Tot slot vertel ik ook even kort over Edwin Klaasen. Deze meesterbakker heeft een leuk bakboek “ik bak geweldig, jij trouwens ook” uitgebracht èn een aantal soorten van meel en bloem om zelf brood mee te bakken. Beiden aanraders!

Op dinsdag moest ik al vroeg met Lenthe naar het consultatie-bureau voor de ogentest. Iedereen daar dacht natuurlijk dat ik voor Fee kwam, maar nee hoor. Die gaat pas voor het eerst als ze 6 maanden is ofzo. Ik heb thuis een babyweegschaal en de inentingen doe ik ook later pas. Lenthe had goeie oogjes. Het plaatje van de melkkan, waar we zo op hadden geoefend, vroegen ze niet! Daar was ze helemaal beledigd over 🙂

cb

Thuis maakten we groene smoothies uit dit leuke boekje. Het liefst deed ik de detox-kuur, maar dat mag niet als je borstvoeding geeft. Dus we houden het bij af en toe een smoothie en de rest gewoon eten. Lenthe is ook gek op smoothies! Ik krijg trouwens veel vragen (via instagram en Facebook) over de glazen. Ik kocht ze bij de HEMA!

groene smoothies

 

Juut oranje smoothie

Op woensdag gingen we naar Amsterdam. Het schoenenmerk Red-Rag bestaat 10 jaar en dat werd gevierd met een persuitje in Pop Up restaurant Baut. Leuke locatie! De nieuwe wintercollectie van Red-Rag werd geshowd (erg leuk!) en voor de kinderen was er een heel programma. We hebben helaas niet zo kunnen genieten van het mooie weer daardoor, maar het was een leuke middag met gezellige mensen en de kindjes hadden het reuze naar hun zin.

red rag

De dag werd afgesloten met een zak friet! Lenthe smulde ervan.

Lenthe frietjes

Donderdag was Fee heel onrustig. Ik kon dus niet zoveel doen, heb die dag vooral met haar in de draagdoek gelopen. ‘s Avonds kregen we kraamvisite. Ik was best moe door de hele dag sjouwen met Fee, maar het was toch gezellig. Fee kreeg weer 2 mooie diertjes van Ostheimer. Die sparen we voor haar, want we hebben al zoveel kleertjes en speelgoed. De andere kids vinden de diertjes ook erg leuk trouwens!

fee onrustig draagdoe

Vrijdag heb ik in de ochtend lekker met Lenthe gespeeld. Ik had wat Koningsdag werkbladen uitgeprint die ik met haar deed, en we kleurden samen een kleurplaat van Willem-Alexander en Maxima. Ook maakten we een Oranje smoothie, om in het thema van Koningsdag te blijven. Ik lunchte met wat producten uit de goodiebag van de Culiperslunch (asperges met ham en kaas).

werkblad kroontjesasperges

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van de dag kwamen hele leuke koffertjes binnen voor High Teeth: met houten tandarts spullen. Die vielen meteen in de smaak toen ik de kinderen van school had gehaald. De rest van de middag werd er tandartsje gespeeld.

tandarts spelentandarts poppenhoek

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag reden we al vroeg naar Zeeland. Ik heb daar 2 oma’s wonen die 86 en 87 zijn. Zij kunnen niet meer naar Den Haag komen, dus gingen wij met Fee en beschuit met muisjes naar hun toe. Oude mensen genieten altijd van baby’s en ik vond het zelf heel leuk om een foto van ze met Fee te hebben. Het blijven, gezien de leeftijd, toch mensen voor wie elke dag de laatste kan zijn. Ook al hoop ik dat ze nog een poosje meekunnen, ik ben blij dat ze Fee gezien hebben. Bij thuiskomst zat deze leuke ringsteker van Grimms als verrassing bij de post! Nav deze blog die ik schreef over cadeautjes voor Fee.

oma feeoma fee nog eens

 

 

 

 

 

 

 

Zondag maakte ik een oranje ontbijtje: havermout met wortelpuree. Klinkt gek, maar het was bijzonder lekker! Ik gooide er ook nog een eetlepel maple syrup doorheen.

havermout koningsdag

Het was het de bedoeling om een relaxt dagje te hebben, maar ik had opeens heel veel zin om op te ruimen. Maik ging aan de slag met de kast beneden in de hal. Daar staan vooral heel veel schoenen die moesten uitgezocht en het buitenspeelgoed moest ook dringend geordend worden. Alle kapotte dingen weg enzo. Ik deed in de tussentijd hetzelfde met de speelgoed- en knutselkast in de woonkamer. Binnenkort schrijf ik hier nog een apart blogje over, want er werd al meerdere malen aangegeven door lezers dat ze benieuwd zijn naar hoe ik het speelgoed van de kinderen opruim.

kast grimms

Verder droeg ik Fee op zondag voor het eerst op mijn rug met de draagdoek. Vond ik best spannend, zo’n prulleke van 4 weken op mijn rug binden, maar het lukte prima. En we aten buiten, want op ons terras zit je ‘s avonds uit de wind en in de zon, en dan is het er heerlijk! Hopelijk kunnen we dat de komende week nog een paar keer doen!

fee draagdoekbesjes

Vorig artikelVeilig in bad met Grohe
Volgend artikelWin een TravelBird voucher van €250,00!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

    • Hi Andrea, het is een Kokadi Hearts met linnen. Was dacht ik een limited edition. Ik vind ‘m ook nog steeds zò leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in