Foto weekoverzicht Judith #207

31 december 2018 alweer. Tijd voor mijn weekoverzicht, maar ik heb ook een jaaroverzicht geschreven. Het was namelijk een jaar vol hoogte-, maar ook dieptepunten. En ja, dat is het leven, maar als mensen je ontvallen voelt dat wel extra zwaar. Dan terug naar afgelopen week. De week met kerst.

Maandag

Op 24 december waren de kinderen nog lekker een dagje naar de opvang. Maik en ik waren die dag superdruk met schoonmaken, boodschappen doen en het kerstdiner voorbereiden. Mijn ouders kwamen om 4 uur en we begonnen met een drankje en het uitpakken van de cadeaus. De kinderen waren inmiddels opgehaald en stuiterden door het huis. Cadeautjes brengen, zelfs bij onze puber, nog steeds veel spanning. We hadden een 10 gangen amusediner, dus af en toe deden we een hapje tussendoor en dan mocht er weer een cadeautje. Uiteindelijk was dat nog best gezellig en hebben de kinderen het redelijk goed volgehouden.

Dinsdag

Mijn ouders waren blijven slapen en ‘s morgens had ik een lekker ontbijtje met croissantjes en kerstbrood klaargezet. We moesten vroeg weg, want Sterre had de afgelopen weken in de Hofkerk in Delft geoefend voor een kerstmusical en daar had ze één van de hoofdrollen in. Nu gaan wij verder nooit naar de kerk, dus het was wel even wennen, zo’n kerkdienst. Maar ook wel gezellig, met het zingen van allerlei kerstliedjes natuurlijk. Er kwam ook nog onverwacht een vriendinnetje van Sterre haar oude school kijken. Halverwege kwam de musical en dat was leuk. Na de voorstelling gingen we weer naar huis. Mijn ouders dronken nog een kopje koffie mee en gingen toen weer naar Zeeland. Wij deden spelletjes en ik ging een rondje hardlopen. Daarna maakten we de gourmet klaar. Op 1e kerst hadden we verder geen afspraken. De kinderen mochten kiezen wat ze wilden eten en dat werd gourmet. Het was gezellig, maar we hebben ze wel op tijd weer op bed gelegd. Ze waren allemaal moe en hangerig van alle drukte.

Woensdag

We begonnen de ochtend met het ophangen van een lamp van de snoerboer. Dat was nog best een klus, maar het is gelukt en we zijn heel blij met de lamp in de kamer van Fee. Daarna liep ik een kort rondje hard. Niet te lang, want ik had nog flinke spierpijn en hamstringpijn van de vorige dag. Ik kan gewoon nooit normaal doen, wil altijd meteen weer 10 kilometer en dat is natuurlijk best wel dom. Komt ook omdat ik zo’n goeie conditie heb nu. Dan kun je gevoelsmatig veel meer aan, maar je pezen en spieren voel je pas later en dan denk ik: ai, dat was toch weer teveel eigenlijk. Om 4 uur gingen we naar de broer van Maik, waar ze heerlijk Portugees voor ons hadden gekookt. Het was een gezellige avond, maar de kinderen waren heel moe. Fee lag zelfs al voor het kerstdiner te slapen 🙂 We zijn dus niet te laat naar huis gegaan.

Donderdag

Maik moest op donderdag gewoon werken. De kinderen waren moe en vervelend door de drukke kerstdagen, dus ik besloot een schema met activiteiten te maken. Ieder uur iets anders. Dat ging goed, ze hielden zich prima aan de afspraken en het was rustig. Geen gehang of ruzie. Maik kwam wat eerder naar huis van zijn werk en daarna ging ik nog even sporten. Was wel fijn na die kerstdagen. De kinderen speelden ‘s middags buiten en wij hadden een vriendinnetje van Fee te spelen. Verder heb ik niet veel bijzonders gedaan.

Vrijdag

Opnieuw moest Maik werken, ik stond wel gelijk met hem op. De kinderen kwamen toen ook één voor één beneden. Nadat ik iedereen had voorzien van ontbijt, ben ik gaan hardlopen. Een kort rondje maar, want het was een herstelloopje. Daarna sprak Lenthe af met een vriendinnetje dat bij ons kwam spelen. We bakten (gezondere) oliebollen van amandelmeel, deels gebakken in de oven, deels in de zonnebloemolie. Erg lekker, al blijven ze gefrituurd natuurlijk het beste smaken en dan is het toch weer heel vet. ‘s Middags kwam een vriendinnetje van Lenthe spelen. Op een bepaald moment waren ze buiten en bleken ze peren te hebben geraapt bij ons op het achterpad. Ze waren langs de deuren gegaan om deze te verkopen en hadden daar €4 mee opgehaald! Ik vond het wel grappig. Meiden met een ondernemersmentaliteit 🙂 Het vriendinnetje van Lenthe bleef bij ons eten en daarna deden we nog een potje 30 seconds Junior tot ze werd opgehaald.

Zaterdag

Zwemochtend! Ik had er wel moeite mee hoor, maar toch lag ik er om 7 uur weer in. Daarna was ik best wel moe. De kinderen waren behoorlijk druk thuis. Er werd over en weer gespeeld: dan kwamen de buren weer hierheen, dan gingen er weer kinderen van mij naar de buren, heel gezellig. Ondertussen haalde Maik bij Ikea een nieuw bed voor Lenthe, wat hij daarna meteen in elkaar zette. Fee heeft nu het juniorbedje van Lenthe en haar ledikant staat op Marktplaats (iemand interesse?). Nu heeft Fee dus opeens een grote meisjes kamer: commode en ledikant zijn er uit en een echt bed en grote kast zijn er voor in de plek gekomen. Wel fijn, want er kwam ook een hele doos tweedehandskleding via de post van Nelleke en Lotus. Daar was Fee superblij mee, en dan is het maar goed dat er nu een grote kast op haar kamertje staat.

Kerstspullen exit

‘s Avonds ruimte Maik de kerstboom op en ik de rest van de kerstspullen. Ik was er ineens klaar mee. Nog even oud & nieuw en dan weer het normale leven in. Ik heb zelfs al weer zin in narcissen en hyacinten, maar daar moet ik nog even geduld voor hebben.

Zondag

Wonder boven de wonder was er niemand die ‘s nachts geroepen had, echt een zeldzaamheid. Meestal is Fee nog wel een paar keer een knuffel of een deken kwijt ofzo. We waren alsnog vroeg wakker, maar ik had goed geslapen. Na het ontbijt ging ik naar de sportschool en daarna kwam een vriendinnetje van Lenthe spelen. Ondertussen was Maik de gang behangklaar aan het maken, hopelijk gaat hij dat morgen nog even behangen voor me. Ik heb verder nog schoongemaakt, wortel en komkommersoep gemaakt, de boodschappenlijst voor de komende 2 weken en ben een paar keer heel boos op Fee geweest. Wat was die stout zeg! Eerst had ze haar hele behang vol stickers geplakt. Waardoor het behang beschadigde toen ik ze ging verwijderen. Ook had ze met een satéprikker heel hard in sterre haar buik geprikt en ze had geld uit mijn portemonnee gepakt. Dat geld liet ze vervolgens wel gewoon aan mij zien, maar ja, stout is het wel. De kinderen vulden ‘s avonds de jaaroverzicht printable in, dat was leuk. Ik heb ze van vorig jaar ook nog.

Relaxen met de kaarsjes aan

Toen iedereen op bed lag heb ik lekker een kopje thee gedronken met wat kaarsjes aan. Alle kerstpullen zijn wel weg, de kaarsjes nog niet. Als het vroeg donker is, vind ik dat wel gezellig. Ik versierde het huis alvast wat in oud & nieuw thema (een slinger, poster, champagneglazen, het free printable oud & nieuw spel enz) en heb mijn jaaroverzicht geschreven over afgelopen jaar. Daarna hebben we nog even met de buren een spelletje gedaan. Morgen vieren we oud & nieuw, gewoon lekker thuis. Hoe dat gaat verlopen, lezen jullie pas volgende week 🙂

Fijne oudejaarsavond iedereen en alvast een heel gelukkig en gezond 2019!

PS de foto hieronder zie je Sterre en haar neefje in 2008 en 2018. Zo grappig!

Vorig artikelAlles wat je moet weten over de Nieuwjaarsduik
Volgend artikelJaaroverzicht 2018
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in