Jaaroverzicht 2018

Al de hele week ben ik aan het nadenken wat ik nou eigenlijk van 2018 vind. Hoewel er zeker ook mooie dingen zijn gebeurd, worden die voor mij toch overschaduwd door het ziek zijn en overlijden van Heleen. Het was in eerste instantie zelfs moeilijk om me nog andere dingen te herinneren van dit jaar, dus ben ik maar eens gaan teruglezen in mijn eigen weekoverzichten. Gelukkig ontdekte ik vanzelf alle leuke (pers)reisjes weer die ik maakte, de mooie dingen die in ons huis gebeurd zijn dit jaar en nog veel meer. Hier volgt mijn jaar 2018 opgesplitst in maanden.

Januari

Ik ging in januari heel fit het jaar in. Ik boekte een vlucht naar Athene met Maik samen en er was een hele harde storm, waarbij er zelfs zonnepanelen bij de buren van het dak op ons dak waaiden. Dat moest natuurlijk opgelost, wat gelukkig verzekeringswerk was. Het plafond in onze slaapkamer werd eindelijk gemaakt en gestuct en Maik heeft de gang beneden behangen. Daar was ik ook heel blij mee. Met Sterre bezocht ik in januari wat open dagen van middelbare scholen en ze liep een dagje mee op de school in Rijswijk, omdat ze toch liever naar een school in de buurt wilde.

Februari

In februari werd Sterre 11 jaar, waren hier thuis unicorns vooral het thema bij de kinderen en namen we definitief het besluit dat Sterre zou overstappen naar de school hier in de buurt. Heel fijn, ook voor mij, want dat betekende dat ik niet meer elke dag Sterre heen en weer hoefde te brengen naar Den Haag. Dat scheelde echt enorm veel tijd! Ik ging naar de lancering van Wown en heb inmiddels al aardig wat van dit merk in huis en ik vloog met Maik naar Athene, waar we 4 heerlijke dagen samen hadden. Ik leerde er bovendien een leuke Griekse foodblogger kennen waar ik nu nog steeds contact mee heb. We bezochten ook Meteora (waar het supermistig was) en ik zwom in een prachtig warm meer met knabbelvisjes.

Maart

In maart begon ik met zwemmen, elke zaterdag van 7-8 uur en dat houd ik tot op de dag van vandaag nog steeds vol. We vierden pasen, de kinderen liepen de CPC en ik zegde de schoonmaakster op, omdat ze naar mijn idee haar werk niet goed genoeg deed. Helaas heb ik nog steeds geen andere gevonden 🙁 Fee viel heel hard op haar hoofd en had een enorm ei op haar voorhoofd, we gingen een paar keer heerlijk uit eten, Fee werd 3 jaar en opa werd 75. Wat een mijlpaal! Ik trainde nog steeds heel hard en mijn lijf werd sterker en strakker dan ooit en ik ging op een tripje naar Hasselt. Iets wat ik nog steeds heel erg kan aanrader, want wat is het Belgische Hasselt leuk!

April

De eerste echt warme dagen kregen we in april. De schuifpui ging open en we genoten van de tuin. Ik had een fotoshoot op het strand met Ellen van Love, Peace & Joy en ik bezocht de jaarlijkse Culiperslunch. Ook deden we veel spelletjes en waren we uitgenodigd voor een weekendje Beekse Bergen, wat geweldig leuk was. Slapen tussen de dieren, schitterend weer en heel veel andere gezellige bloggers. Wat hebben we daar genoten. Yuren werd 8 in Duitsland, want in de meivakantie reden we naar Landal in de Moezelstreek en vervolgens door naar Europapark en het Zwarte Woud. Ook dat was weer dik vet genieten.

Mei

Ook in mei stonden er weer tripjes op de planning. Zo ging ik voor een heuse cruise naar de Griekse Eilanden. Een grote wens was het om Mykonos en Santorini te zien, en ik mocht zelfs Efeze in Turkije aan dat lijstje toevoegen. Voor de tweede keer dit jaar stond ik ook weer in Athene. Heerlijke tijd was dat. In mei waren we ook veel op het strand te vinden en ik kreeg een vaccinatie vanwege een andere persreis naar Tunesië. Ook dat was weer een fantastische trip met een hele leuke groep mensen. Een reisje waar ik warme herinneringen aan heb.

Juni

In juni waren we in Burgh Haamstede op een Landal Park waar het ook weer heel leuk was allemaal. We gingen suppen, bolussen maken en ik rende in die maand regelmatig de 10 kilometer. We bezochten de Efteling, barbecueden veel in de tuin en ik wandelde elke maandagavond met Niky. Helaas was juni ook de maand dat Heleen werd opgenomen in het ziekenhuis met een vervelende buikpijn en ik eind van de maand het nare smsje kreeg met de woorden: slecht nieuws hier, ze hebben een afwijking gevonden in mijn longen en ze hebben uitzaaiingen gezien. Hoewel de zon die dag volop scheen kan ik niet beschrijven hoe hard die klap binnenkwam. Ik wist wat het betekende, ik had alleen nooit verwacht dat ze het einde van het jaar niet meer zou halen…

Juli

De zomermaanden zat ik goed in mijn vel, ik sportte veel en bracht de dagen voornamelijk buiten door want het bleef maar mooi weer. Ook een ander memorabel moment: Yuren z’n eerste tand ging eruit. Met 8 jaar pas! Maik en ik gingen heerlijk uit eten in Leidschendam vanwege ons 12 jarig huwelijk en onze tweede badkamer werd gemaakt. Ook daar was ik heel blij mee. Eindelijk gewoon vanuit de slaapkamer douchen en geen kinderen meer in onze badkamer 🙂 We gingen niet op vakantie, maar deden wel leuke uitstapjes in de zomervakantie. Ook maakten we iets heel bijzonders mee: we zagen voor het eerst zeevonk. Daarvoor moesten we midden in de nacht naar Hoek van Holland rijden, maar we vonden het de moeite waard. De bloedmaan die de week erop zou zijn, was in Nederland helaas slecht zichtbaar.

Augustus

Ik kreeg een eigen SUP board van Maik en supte daarmee door de wateren in onze wijk. Erg leuk om te doen. Wat ik ook deed, was een fietstocht van 101 km maken van Rijswijk naar mijn ouders in Zeeland. Met harde wind tegen! Het was een pittige tocht, maar ik vond het hartstikke leuk om te doen en het ging me ook prima af. Ik zou volgende zomer best nog een keer zo’n tocht willen fietsen, misschien een keer richting Texel ofzo. Met Sterre vloog ik halverwege de maand voor een paar dagen naar Londen. Een moeder-dochter tripje en dat was heel erg leuk. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Het is zeker voor herhaling vatbaar om nog eens een keer samen weg te gaan! Natuurlijk was ik ook jarig in augustus, ik werd 42. Als laatste die maand had Lenthe een borstel in haar haar gedraaid die we er bijna niet meer uit kregen.

September

Ook in september hadden we nog veel mooi weer. Ondertussen stuurde ik veel Pippi Langkous kaartjes (Pippi kracht) naar Heleen, want de chemo’s sloegen niet aan. Alle hoop was gevestigd op de immuuntherapie die ze kreeg. Terwijl zij vol goede moed daar aan begon, ging ik op persreis naar Toscane. Lekker nazomeren op een glamping-camping. Luxe kamperen, baantjes trekken in het zwembad en heerlijk eten en drinken. Ook leuke mensen leren kennen tijdens dat tripje, waarmee het goed klikt. Vanuit Toscane gingen we naar het Dierenbos, waar we helaas erg slecht weer hadden, maar we toch veel leuke dingen deden. Eind van de maand bezocht ik met Maik het Amsterdam Wine festival, wat erg gezellig was.

Oktober

We plukten appels in de boomgaard en maakten appeltaart, appelcake, appellimonade en appelflappen. Half oktober zocht ik Heleen thuis op. Dat was fijn. We hadden mooie gesprekken, maar het viel me ook op hoe snel vermoeid ze was en hoeveel ze was afgevallen. Desondanks nam ik geen definitief afscheid: ze was net met de immuuntherapie begonnen en er was hoop dat dit zou aanslaan. Het bleef maar mooi weer, dus we dronken veel proseccootjes in de tuin en ik kreeg een iPhone XS waar ik heel blij mee was, vooral vanwege de camera. Half oktober vlogen we met het hele gezin naar Ibiza voor een weekje. We waren immers niet op vakantie geweest in de zomer. Het was heerlijk. We hadden mooi weer, we vonden het een prachtig eiland en het was enorm gezellig. We hebben zoveel gezien en gedaan dat ik het oprecht erg vond dat het er op zat. Ik had makkelijk nog een hele week kunnen blijven. Sterre zegt zelfs dat ze er later wil gaan wonen: van mij mag ze!

November

Begin november had ik als kers op de taart nog een tripje, ik ging namelijk met mijn beste vriendinnetje Laura naar IJsland. Wat hebben we het leuk gehad. Zoveel gezien, zoveel gedaan en zoveel prachtige foto’s gemaakt! Ook had ik opnieuw het geluk dat ik het Noorderlicht mocht aanschouwen. Toen ik thuis kwam zaten we al snel volop in de sinterklaashectiek. We kochten een nieuwe bank, ik kocht een nieuw knalroze tafeltje en helemaal aan het eind van de maand had ik nog een paar fijne appgesprekjes met Heleen. Achteraf bleken dat de laatste gesprekken te zijn, want al snel reageerde ze niet meer en hoorde ik dat ze haar laatste dagen waren aangebroken…

December

December begon rot. Heel rot. Op 2 december overleed Heleen. Kort daarna had ik 3 lange trainingsdagen van een superleuke training. Het was goed om was afleiding te hebben, maar ik was er toch continue in mijn hoofd mee bezig. De crematie was mooi, maar intens verdrietig en daarna gaat het leven gewoon weer verder. Dat vind ik nog steeds gek. Ik denk veel aan Heleen, er zijn ook regelmatig momentjes dat ze even voorbij komt. Bijvoorbeeld toen ik de #bestnine2018 van onze website leukindenhaag.nl maakte vanmorgen. Daar zaten ook foto’s van haar tussen. De kerstdagen waren fijn, met familie. Niet te druk gelukkig. Sterre deed een musical in een kerk, de kinderen waren lekker hysterisch vanwege de cadeautjes onder de boom en we verbouwden de kamers van de kinderen: Sterre kreeg een grotere kledingkast, Fee kreeg de kast van Sterre en de commode werd verkocht, Lenthe kreeg een groot bed en het junior bed van Lenthe ging naar Fee. We bakten oliebollen, ik maakte glühwein en vanavond duiken we de tuin in voor een winterbarbecue. Maik heeft vanmorgen de gang nog even behangen en ik heb lekker gesport, dus laat 2019 maar komen!

Een mooie quote om het jaar mee af te sluiten: life brings tears, smiles and memories. The tears will dry, the smiles will fade but the memories will last forever….

HAPPY NEWYEAR IEDEREEN! VEEL GEZONDHEID EN GELUK TOEGEWENST!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #207
Volgend artikelWat kun je doen met overgebleven oliebollen?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Een prachtig jaar met een enorm dieptepunt. Zoals ik al eerder tegen je zei, die zware momenten komen en gaan. Ik rouw nog vaak over vriendinnen die al zijn heen gegaan. Je houd het niet tegen. Koester de mooie momenten. Alles op z’n tijd. Het allerbeste voor 2019!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in