Foto weekoverzicht Judith #256

regenboog sterfdag heleenZo, de Sint is weer exit 🙂 Het waren gezellige weken, maar ik ben oprecht blij dat het er op zit. De kinderen waren, ondanks dat ze weten dat het allemaal niet echt is, toch behoorlijk van slag. Voornamelijk vanwege het feit dat er cadeautjes kwamen en dat erg spannend was. Ik heb dan ook direct na Pakjesavond alle Sinterklaasspullen opgeruimd en ben overgegaan op de kerst.

Maandag

Ik begon de dag op kantoor, voor het werkoverleg, daarna had ik intervisie en toen moest ik door naar een afspraak. Helaas moest ik daar wel iets eerder uit, want Maik was gevallen met de bakfiets door gladheid. Hij had nogal pijn aan zijn enkel en wilde toch even langs de huisarts. Vanwege de pijn haalde ik hem op bij het station en zette ik hem af bij de huisarts. Gelukkig bleek het niet gebroken, alleen wat gekneusd. Het was wel flink dik en blauw. Na een tetanusprik mocht hij weer naar huis. Deze dag was het ook een jaar geleden dat Heleen overleed. Tijdens haar crematie verscheen er een prachtige regenboog, vandaag zag ik er ook eentje in de middag. Ik wil graag geloven dat het een seintje van haar was…

maak huisarts enkel

Dinsdag

Ik had een superdrukke dag met een paar pittige afspraken. Daardoor vloog de dag om. Aan het einde van de middag reed ik naar Scheveningen, waar ik een Pierproeverij had. Ik mocht allerlei leuke restaurantjes op de Pier uitproberen en hoorde alles over de plannen voor de komende jaren op de Pier. Veelbelovend! We sloten de dag af in het reuzenrad met bubbels. Altijd weer leuk, in dat reuzenrad, zeker als de zon net onder gaat.

uitzicht scheveningen reuzenrad

reuzenrad pier scheveningen

Woensdag

Yuren had op school beukenles met pannenkoeken, Maik heeft deze staan bakken, een hele stapel. Ik ging naar een afspraak die tot net na de lunch duurde en had in de middag nog wat tijd om mijn administratie bij te werken. Op drukke dagen schiet dat er echt bij in, dus soms zijn een paar uurtjes tijd daarvoor heel welkom. ‘s Avonds deden Maik en ik de laatste voorbereidingen aan de cadeautjes, zodat alles klaar zou staan voor de volgende dag.

sint 2019 snoepgoed

Donderdag

Pakjesavond! De kinderen moesten eerst nog Sinterklaas vieren op school. Yuren deed surprises, hij had een basketbal gemaakt voor een meisje uit zijn klas. Sterre moest gewoon een cadeau en een gedicht meenemen en voor Lenthe en Fee hadden wij een klok en versierde kaars gemaakt, wat ze op school kregen. In de ochtend ging ik sporten, schoonmaken en nog wat werken en toen was het tijd om de kinderen op te halen. Ze trokken het wachten tot het 5 uur was echt niet, dus besloot ik ze rond 3 uur maar voor een scherm te zetten, zodat ze de tijd konden doorkomen.

pakjesavond 2019

Sinterklaasavond

Ik had met de buren afgestemd dat wij de zak bij hen voor de deur zouden zetten en zij bij ons. Zij wilden eerst, wij aten soep met broodjes. Daarna kwam de zak bij ons en konden wij gaan uitpakken. Ik heb een stopwatch aangezet, om te kijken hoe lang we er mee bezig zouden zijn. Dat was uiteindelijk 50 minuten precies. Opa en oma (Maiks ouders) waren er ook trouwens. Ik werd zelf ook verwend, ik kreeg van Sinterklaas een nieuwe Withings weegschaal. Ik had deze al, maar dit is de nieuwste versie. Die is wit (ik had een zwarte) en deze meet nog meer dingen, zoals je spiermassa, je hartslag en je watermassa enzo. Kan ik nog beter mijn doelen bereiken 🙂 Maik had ‘m gekocht met Black Friday, toen was deze weegschaal kennelijk flink goedkoper. En ik maar denken dat we niks hadden gekocht met Black Friday 😉 De oude gaat nu naar de badkamer van de kinderen, kunnen zij zich voortaan ook zelf wegen. Er zijn trouwens ook nog iets goedkopere weegschalen van Withings, ik ben heel tevreden over dit merk, heb ‘m al 10 jaar. Sterre was het meest blij met haar Sprocket, die ze dus ook al op haar verlanglijstje had staan. Fee met haar HEMA grachtenpandje, Yuren met z’n Gravitax uitbreidingsdingen en Lenthe met haar nieuwe kleren.

5 dec 2019

me time sinterklaas

Vrijdag

De kinderen mochten uitslapen, maar natuurlijk zat iedereen stipt 7 uur aan het ontbijt (zucht). Ik snap dat nooit: moeten ze vroeg naar school, dan moet je ze 10 keer roepen, kunnen ze uitslapen dat zit iedereen mega vroeg beneden. Ik bracht ze naar school, omdat ze dus pas om half 10 daar hoefden te zijn. Ik wilde hardlopen, maar ik vond het zo koud en nat dat ik besloot dat een rustdagje inlassen best prima was. Ik had immers al 4 dagen achter elkaar gesport. Ik haalde bloemetjes, ruimde alle sinterklaasspullen op en las een boek op de bank. Voor ik het wist was het alweer tijd om de jongste twee van school te halen. Ik had de schoonmaakbeurt in de klas, dus eer ik thuis was, was het half 2 geweest. Dat werd een late lunch dus! Na de lunch deden we het bordspel het Kleurenmonster. Dit kreeg Fee voor Sinterklaas, en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind. Het is een spel dat kinderen stimuleert om over emoties als blij, bang, verdrietig en boos te praten. Door een situatie die ze hebben meegemaakt aan een kleur/emotie te koppelen, kunnen ze een fiche verdienen. Uiteindelijk win je van het spel. Fee en Lenthe vonden het erg leuk. Het duurt ook maar kort, 20 minuutjes ofzo. Het leuke is dat je dus op andere momenten kunt teruggrijpen naar de kleur. Dus als je kind boos is, kun je benoemen dat je ziet dat hij of zij de rode kleur is.

het kleurenmonster

Zaterdag

Mijn vader werd 70 deze dag, een feestdag dus. Ik begon met zwemmen en daarna moest Yuren nog voetballen. Hij was vlak voor de lunch terug, dus we besloten maar thuis te lunchen en daarna te vertrekken naar Zeeland, waar mijn ouders wonen. Mijn moeder had bolussen en nog heel veel AH huisjes van de spaaractie voor de kinderen. Die waren daarmee natuurlijk helemaal in de gloria. Rond 4 uur kwamen al mijn tante’s en ooms en vrienden van mijn ouders. Rond 8 uur gingen we weer naar huis, en de kinderen natuurlijk meteen naar bed. Ik deed nog een rondje was opvouwen en toen was ik ook moe. Tijd voor bed dus!

papa 70 cadeautjes 7 dec 2019

stolp mini huisjes ah

Zondag

Ik was supervroeg wakker. Ik besloot er maar uit te slopen om de gerechten voor het kerstdiner te gaan uitzoeken. Meestal doe ik dat best wel op het laatste moment, maar nu heb ik het hele menu al klaar en ook de boodschappenlijst. Kunnen we ruim op tijd alle ingrediënten bestellen en zorgen dat het op tijd in huis is. Rond half 9 waren de kinderen ook wakker en kwam iedereen naar beneden. Om half 10 hadden we een kinderverjaardag bij de buren, waar we ook bleven lunchen. Daarna ging Lenthe ergens spelen en moest Sterre naar een feestje van vriendinnen, dus hadden we nog een drukke middag met heen en weer brengen. Ik heb nog wat gewerkt achter de laptop. We aten witloftaartjes (vond uiteraard niet iedereen lekker) en gingen op tijd naar bed. Nog maar twee weken en we hebben lekker kerstvakantie!

sportschool dec 2019

Vorig artikelDe Christmas Eve Box; een nieuwe traditie met kerst
Volgend artikelKerst spelletjes voor kinderen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in