Foto weekoverzicht Judith #277

wandelen eind april 2020Opnieuw een Corona week voorbij… Helaas eentje met grotendeels regen. Dan vind ik het thuiszitten toch allemaal net even iets zwaarder dan wanneer de zon schijnt. Herkenbaar? Zeker met het mindere weer vind ik het thuis saai en wil ik kunnen winkelen, sporten en bijvoorbeeld eens naar een museum met de kinderen ofzo. Overal lees je dat andere landen de maatregelen steeds meer gaan versoepelen. Of dat een goede keuze is weet ik niet, maar ik denk wel dat we niet altijd zo kunnen blijven leven als nu. Je ziet ook dat mensen er zelf soepeler mee om gaan. Daar zijn andere mensen dan weer heel boos over, maar ik denk soms ook: laten we gewoon eens kijken of dat iets doet met de besmettingen. Misschien valt het wel mee en is de conclusie over 3 weken dat het versoepelen een klein beetje kan. Ergens moet je toch gaan beginnen met uitproberen en kijken wat het effect is lijkt me. Ik zou ook wel voor het gefaseerd versoepelen zijn, bijvoorbeeld per provincie. Zodat de druk op de IC niet ineens weer heel groot wordt, maar we wel kunnen zien wat het doet met de cijfers. Gelukkig was Koningsdag nog mooi en daar hebben we dan ook volop van genoten. In mijn weekoverzicht lees je hoe wij met z’n zessen de week weer zijn doorgekomen.

gezin koningsdag 2020

Maandag

Yuren was jarig, hij werd tien! Een behoorlijke mijlpaal vonden we dat wel. Opeens hebben we twee tieners in huis. Het gaat allemaal zo snel. Eigenlijk hadden we zijn verjaardag in Kroatië moeten vieren, maar die vakantie is natuurlijk niet doorgegaan. Yuren vond dat niet zo erg, het was zijn wens om eens een keer thuis te zijn op zijn verjaardag. We zijn namelijk haast altijd weg in de meivakantie. Helaas kon er niet echt een feestje gegeven worden, maar ik had toch 3 vriendjes van hem uitgenodigd om op verschillende tijden even een taartje te komen eten op afstand. Dat vond hij hartstikke leuk. Ook opa en oma kwamen even langs en verder hebben we gewoon lekker in de tuin gezeten, veel taart gegeten en pizza (dat had Yuren uitgekozen als avondeten). Het was een leuke dag!

Yuren tien jaar

Juut koningsdag 2020

op een kleedje koningsdag 2020

Koningsdag 2020 corona

Dinsdag

Maik moest een dagje naar zijn werk. Ik was dus alleen met de kinderen de hele dag en ik besloot, vanwege het slechte weer, wat activiteiten over Kroatië met ze te doen. Als we niet op vakantie kunnen, dan halen we Kroatië wel in huis. Het was heel leuk, want ik leerde er zelf ook een hoop van. Yuren en Lenthe vonden het vooral leuk om alle plaatsen in de atlas op te zoeken en te zien wat er te doen was. Om 3 uur was Maik weer thuis. Ik zou eigenlijk gaan wandelen met Niky, maar het regende nogal hard dus we besloten dat naar de avond te verzetten. In de tussentijd ging ik naar de Kwantum om wat nieuwe spullen voor de kamer van Sterre te halen. Ze heeft natuurlijk haar muur bruin geverfd en nieuw behang, maar daardoor heeft ze ook wat nieuwe accessoires nodig. Als verrassing haalde ik die voor haar en ze was er superblij mee. ‘s Avonds ging ik dan alsnog wandelen met Niky, een rondje om Delft heen. Rond 21.00 uur was ik thuis en ik ben meteen mijn bed in gedoken. Daar wilde ik nog tv kijken, maar ik sliep al na 10 minuten. Ik had de nacht ervoor heel slecht geslapen namelijk, dus ik was behoorlijk moe.

topografie kroatie

samen plus plus spelen

nieuwe kamer sterre april 2020

Woensdag

Na een goede nacht begon de dag rond 8 uur. Yuren is altijd vroeg wakker, omdat hij per se zijn gordijn op een kier wil. Nu het weer vroeg licht is, wordt hij dus ook steeds vroeger wakker. Gelukkig is hij wel oud genoeg om te snappen dat hij ons niet eerder dan 8 uur mag wakker maken, maar stipt 8 uur staat hij dan ook wel naast je bed. Ik ben dus maar opgestaan, heb mijn sportkleren aangetrokken en ben eerst gaan ontbijten. Ik had zelf koolhydraatarme crackers gemaakt gisteren, van amandelmeel en zaden, die waren superlekker. Dus dat werd mijn ontbijt. Ondertussen zette ik de winactie van All Gems online en toen deed ik moedig mijn hardloopschoenen aan en ging 5 km lopen. Mijn motivatie is nog steeds ver te zoeken, elke keer dat ik ga voelt als een worsteling, maar ik ga gelukkig wel. Ik mis de sportschool enorm en ik overweeg steeds vaker om een crosstrainer te kopen, zodat ik niet per se naar buiten hoef om te sporten. Ik zie de sportscholen namelijk nog niet op korte termijn weer open gaan, jullie?

recept koolhydraatarme crackers met kaas

Donderdag

Ik voelde me donderdag niet helemaal top. Geen idee hoe het kwam. Misschien wel omdat het keihard regende de halve dag, de kinderen ruzie maakten en ik het gewoon supersaai vind om de hele dag thuis te zitten. Maik heeft het druk met werk, dus ben ik de hele dag de kinderen aan het entertainen. Dat is meestal prima, maar soms snak ik ook even naar een momentje voor mezelf. Gelukkig gingen ze ook een poos boven spelen. Zo kon ik eventjes met een boek op de bank. In de middag ging ik nog wat dingen op marktplaats zetten. Als iemand nog een Bugaboo kinderwagen kan gebruiken, met alles erbij, let me know! We doen ‘m weg.

boek lezen april 2020

Vrijdag

Maik had een aantal deadlines op zijn werk, dus hij zat de hele dag op de werkkamer. Ik ging om 8 uur hardlopen, in de regen. Niet ideaal, maar ja. Was wel blij dat ik geweest was. Daarna bakte ik weer nieuwe crackers en ook brood, ruimde de hele keukenla op (was nodig, want ik kwam dingen tegen met een houdbaarheidsdatum tot 2015) en ik reed nog even naar Voorburg, om daar een cadeautje te brengen bij een jarig meisje. De kinderen speelden binnen in een hut, dus de hele dag lag mijn woonkamer overhoop. En ze speelden ook buiten. Verder niet zoveel gedaan eigenlijk. Best saai 🙂

blauwe orchidee

Zaterdag

Zaterdag, dus tijd om de orchideeën onder te dompelen. Ik heb sinds een week of zes een heleboel orchideeën. Ik hou van bloemen, maar met het coronavirus had ik geen zin om elke week naar het tuincentrum te gaan om nieuwe bloemen te kopen. Orchideeën bloeien soms wel langer dan twee maanden, maar het bleek best wel een klus om ze goed te houden. Je moet ze elk weekend onderdompelen in een emmer gedurende een paar minuten. Daarna goed uit laten lekken. Ik heb er dus maar een vast ritueel van gemaakt, zodat ik het niet kan vergeten.

Klussen en opruimen

Maik ging aan de slag met de trapkast. Die trapkast was sinds de verhuizing nog niet aangepakt, wat betekent dat de wanden nog van gipsplaten waren en er geen plankjes en haakjes hingen en het dus één grote puinzooi was. We hadden nog wat restjes behang over en ik had een plan in mijn hoofd. En dat plan mocht Maik gaan uitvoeren 😉 (hij is daar beter in dan ik). Maar goed, eerst moest dat hok wel uitgezocht, dus alles ging eruit en we hebben een heleboel naar de reiniging gebracht en op Marktplaats gezet. Ook nemen we afscheid van onze kinderwagen (Bugaboo), als je iemand kent die ‘m wil, laat het weten! Hij is helemaal compleet en hoewel ruim 10 jaar oud, nog prima te gebruiken. Dus ken je iemand die zwanger is van de eerste en niet zo’n ruim budget heeft, mail me even. Tussendoor ging Maik nog even een nieuwe tuintafel ophalen. Iemand in onze wijk deed ‘m weg, en wij waren toevallig net op zoek naar een andere tuintafel, omdat die van ons uit elkaar viel. Dus dit keer hebben we gekozen voor een tweedehandsje, die er nog prima uit ziet. Ik ben er blij mee! Maik ‘s avonds behangen en dat was rond 22.00 uur klaar, toen zijn we lekker naar bed gegaan.

maik klussen trapkastnieuwe eettafel mei 2020

Haren verven

Oh ja, de meisjes wilden ook hun haren verven. Lenthe had voor haar verjaardag haarverf gekregen (ja echt!) en dat moest natuurlijk een keer gedaan worden. Dus zaterdagavond plukken rood/roze geverfd en daarna uitgespoeld. Ze vonden het geweldig. Volgens de verpakking blijft het maximaal 5 wasbeurten zitten, we gaan het zien!

meisjes haren rood geverfd mei 2020

Zondag

We hebben eerst uitgeslapen en ik ben gaan hardlopen. Dat ging niet echt lekker. Ik ben momenteel met een ketogeen dieet bezig. Je eet dan amper koolhydraten, zodat je lijf overschakelt op vetverbranding. Maar om te sporten, heb je eigenlijk wel koolhydraten nodig. Dus ik had het gevoel dat ik echt niet vooruit kwam, dat was ook aan mijn tijd te zien. Wel liep ik uiteindelijk 5 km, dus ik was blij dat ik gegaan was, maar de tijd was prut.

hardlopen ketogeen dieet

Niet dik

En nee, ik ben niet dik, dat weet ik. Alleen ik was wel 2 kilo aangekomen de afgelopen periode en die wil ik er graag weer af hebben. Als ik dat niet doe, dan komen er van de zomer ook weer 2 kilo bij en met kerst weer 2 en voor je het weet ben je dan 10 kilo te zwaar. Dus mijn strategie is: als ik boven de 60 kg kom en het gaat er niet “vanzelf” weer af, dan doe ik even een paar weken een dieet en als het er af is stop ik weer. Het is echt gekomen in deze Corona-tijd: minder sporten dan ik gewend was en sowieso minder bewegen, omdat je nergens heen kan zijn denk ik de grootste boosdoeners. En 3 kinderverjaardagen met taart ook natuurlijk 🙂 Maar goed, ik heb er van genoten en nu moet het er weer even af en dat doe ik zo. Ik ben inmiddels een week bezig en zodra ik onder de 60 zit stop ik er weer mee. Ik maak trouwens onder andere recepten uit het boek Keto in 5 (ingrediënten). Daar staan een heleboel makkelijke recepten in. Ik vind niet alles lekker, maar dat is een kwestie van smaak denk ik. Er staan in elk geval maar dan 130 recepten in waarvan een deel echt makkelijk te maken èn lekker is!

keto in 5

Trapkast

Maik ging intussen verder met de trapkast: planken ophangen, haakjes ophangen, een ding voor de stofzuiger ophangen enz. Daarna gingen we de trapkast weer inruimen. Tegen de middag was het klaar en ik ben er echt heel blij mee. Alles staat zo voor de pak nu en het ziet er ook nog eens leuk uit. Fee wilde graag cakejes bakken, samen met Yuren. Ik vond het prima. Ik liet ze zoveel mogelijk zelf doen, want Yuren kan dat inmiddels best. Toen de cupcakes klaar waren versierden we ze met glazuur en madeliefjes. Die kun je namelijk eten en dat is best lekker. Wij hebben madeliefjes in de tuin, ik heb die expres gezaaid met zaadjes die ik ooit kocht in Helsinki in een warenhuis, omdat ik dan zeker weet dat er geen honden op geplast hebben. Het ziet er heel leuk uit. Je moet ze alleen wel op de dag zelf eten, want een dag erna zijn de bloemetjes niet meer zo mooi (en lekker). Ik heb de cakejes zelf niet gegeten trouwens, want daar zitten koolhydraten in. Wel jammer, want ze zagen er superlekker uit!

madeliefjes cupcakes

trapkast af

 

Vorig artikelMadeliefjes cupcakes
Volgend artikelDe plantenpotten van Elho, een mooi verhaal
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in