Foto weekoverzicht Judith #66

Lenthe 1 jaar & Lenthe 4 jaar
Lenthe 1 jaar & Lenthe 4 jaar

Terwijl ik mijn weekoverzicht schrijf zitten de kindjes boven met Maik te spelen en probeer ik snel wat te typen, terwijl ik weet dat ik nog een brownie moet bakken en er over enkele minuten verjaardagsvisite voor de deur kan staan. Dat typeert mijn week wel een beetje, druk druk druk!

Maandag vooral druk met werk. Ik had niet eens zo heel veel afspraken, maar ik had wel enorm veel administratie te doen. Die dag vloog dan ook voorbij en ik heb geen enkele foto gemaakt. Gewoon geen tijd voor gehad.

Dinsdag begon de dag feestelijk. Lenthe werd 4! Die happening vierden we vooral bij het ontbijt. Met cadeautjes, slingers en kaarsjes.

lenthe 4 jaar

Het meest blij was ze met haar Elsa jurk, daar had ze het al weken over. Verder kreeg ze vooral Ostheimer diertjes, want we hebben echt alles al. Ze was er overigens erg blij mee, de verzameling wordt steeds groter! Ik heb mijn moeder gevraagd om zakjes te naaien om ze in te bewaren. En dan gesorteerd, dus de boerderij-dieren bij elkaar, de sprookjes bij elkaar, de ridders bij elkaar, de wilde dieren samen en de zeefiguurtjes in 1 zakje. Dan kunnen ze alles sneller terug vinden.

elsa jurk

Lenthe ging die dag natuurlijk ook naar school. Voor het eerst een hele dag, best spannend. Gelukkig ging het goed, al was ze bij thuiskomst heel erg moe.

Maik en ik hadden om half 7 een afspraak over ons nieuwe huis. We kopen eigenlijk alleen de buitenkant van de woning, binnen moeten we het helemaal zelf afbouwen. Dat betekent dat we met een architect samen de plattegronden hebben gemaakt. De bouwer wil die wel controleren, of alles wat we bedacht hebben ook kan. We zijn nog even bezig over een uitbouw bij de woonkamer. Daarmee verbreden we onze woonkamer, maar verkleinen we de tuin. Waarschijnlijk gaan we dat wel doen, maar er is een klein meningsverschilletje met de bouwer over de prijs, dus dat wordt nog vervolgd.

We hadden toch oppas moeten regelen voor de afspraak, dus besloten we meteen maar samen uit eten te gaan. Het is sowieso al lang geleden dat we iets met z’n tweetjes deden, maar we hebben ook zoveel te bespreken over het nieuwe huis. Dat lukt toch minder goed met 4 kinderen om je heen de hele dag. ‘s Avonds zijn we altijd druk met Fee en soms ook Lenthe en Yuren (nog steeds ja), dat het er niet van komt.

proost op het nieuwe huis

We aten bij Lof der Zotheid en dat was lekker en gezellig.

diner at lof der zotheid

Woensdag was ik het grootste deel van de dag op pad voor mijn werk. Toen ik thuis kwam zei de oppas al dat Fee wat hangerig was. Dat klopte. Het lukte me niet om te koken zonder jengelend kind aan mijn been. Ik besloot haar maar in de draagdoek te doen en daar sliep ze zo. Fee is sowieso in een lastige fase: ze weigert ook nog maar 1 tel in haar eigen bed te slapen, zowel overdag als ‘s avonds. Erg intensief dus. Ze kan krijsen joh, dat wil je niet weten. Daarmee schreeuwt ze ‘s avonds de andere kinderen zo weer wakker, dus we pakken haar meestal maar zo snel mogelijk, anders zitten we met 4 wakkere kinderen. Pittig is het wel. Van mij mag deze fase snel weer voorbij gaan.

Fee wil niet slapen in de doek

Op donderdag moest ik in de middag werken. Maik was thuis. Hij had een makkie, want Lenthe werd uit school opgehaald door onze vroegere oppas. Ze wilde Lenthe een leuke middag bezorgen voor haar verjaardag. Nou, dat is gelukt! Ze is verwend met allerlei Elsa-spullen (Frozen), heeft taartjes gegeten en nog meer leuks gedaan. Ze was bekaf bij thuiskomst.

Lenthe met Sha weg

Yuren had zijn schoolfoto mee, ik vind ‘m leuk!

schoolfoto Yuren

Vrijdag is mijn vrije dag. Ik bakte die dag snelle glutenvrije kokosmakronen voor een vriendin van mij en haar kindjes, die dit weekend op de verjaardag van Lenthe kwamen.

kokosmakronen cabanaz

Verder was ik druk met Fee, die weer slaapweigerde. Uiteindelijk moesten we naar school om de andere kinderen op te halen en uiteraard lag ze in de auto te slapen. Ik durf haar niet alleen in de auto te laten, dus moest ik haar weer wakker maken. Balen! Met als gevolg dat ze rond kooktijd doodmoe was, maar wederom niet in haar bed wilde enzo. Dus werd het maar weer de draagdoek. Had ik in ieder geval mijn handen vrij.

sweet dreams fee

Tussendoor maakte ik ook nog de seizoenstafel in Koningsdagstijl. Daar werd meteen mee gespeeld bij thuiskomst door Yuren, de koets is toch wel zijn favoriet. En het leuke is, hij krijgt van mijn ouders voor zijn verjaardag de Ostheimer ridder en de draak. Kan ie ook leuk met zijn kasteelkruk spelen straks!

Seizoenstafel Koningsdag 2016

Zaterdag was een mega-drukke dag. Als ik druk ben, heb ik eigenlijk nooit ruimte in mijn hoofd om te gaan sporten. Iedereen zegt altijd dat je van sporten je hoofd kunt leeg maken. Dat werkt op zich voor mij ook wel zo, maar na het sporten komt dan weer keihard binnen wat ik nog allemaal moet doen en dan baal ik soms toch dat ik 2 uur lang in de sportschool was. Nou ja, ik ben dus toch gegaan. Maik bakte appeltaart met de kinderen (hoefde ik dat niet meer te doen) en ik deed een kort rondje sportschool. Even 40 minuten op de crosstrainer en wat krachttraining. Kon niet mijn normale rondje doen, want om half 1 stond er iemand voor de deur die een bouwkundige keuring kwam doen van onze huidige woning. Dat wilden de nieuwe kopers graag. Daar moesten we ook nog voor opruimen enzo.

sportieve judith

Onderweg naar huis haalde ik nog verse bloemen, daar werd ik vrolijk van!

bloemen gekocht

Ik zette ze meteen in vazen en toen zag ik ook dat de zon lekker scheen in huis. Het maakte me een beetje melancholisch, want we gaan deze mooie plek natuurlijk verlaten. We hebben echt een fijn huis, maar het is gewoon echt te klein.

ranonkels roze

Na de bouwkundige keuring kwam de broer van Maik nog even langs met zijn gezin. Zij konden niet op zondag komen voor de verjaardag van Lenthe (en Yuren), dus kwamen ze nu even een cadeautje brengen. Ook goed. Daardoor was het wel een beetje te laat om te koken, dus aten we maar gewoon wat toastjes en komkommer enzo. Glaasje wijn erbij, best prima eigenlijk voor de zaterdagavond. De kinderen waren druk met dansjes op K3, we hebben daar zo van genoten samen. Zelfs Feetje deed mee!

Helaas was de nacht wat minder genieten. Tussen 9 uur ‘s avonds en 3 uur ‘s nachts waren er voortdurend kinderen wakker. Lenthe 2 keer die zo aan het huilen was en niet kon vertellen wat er was, dat we haar maar in bed hebben genomen. Fee die ontzettend hoest en daarmee zichzelf elke 10 minuten wakker hoestte en dan weer wilde drinken en Yuren die zijn bed uit kwam omdat hij zich alleen voelde…. Pff je kon ons opvegen ‘s morgens, maar ja, 6.15 uur stond de eerste alweer naast ons bed te stuiteren.

Fee in de auto in slaap gevallen
Feetje in slaap gevallen in de auto…

Ik besloot er maar op tijd uit te gaan. Er moesten nog pakketjes worden ingepakt, brownie worden gebakken en blogjes geschreven. ‘s Middags kwam er verjaardagsvisite en voor we het wisten was het weekend dan weer voorbij. Komende week wordt weer druk, maar ook veel leuke dingen en volgend weekend komt mijn moeder oppassen, zodat Maik en ik even een paar daagjes met z’n tweetjes kunnen zijn.

kindjes jarig 6 en 4

Vorig artikelSfeervolle zonwering
Volgend artikelPrinsesjes cakemix met Koningsdag toppers
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in