Hoera voor de aansprakelijkheidsverzekering!

kids fotoIedereen met kinderen weet ‘t: soms gaat er wel eens iets mis… Je kind stoot per ongeluk de vaas van de buurvrouw om of je kinderen morsen per ongeluk drinken op de laptop van vrienden. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen maar een ongeluk zit in een klein hoekje en met (kleine) kinderen loop je nou eenmaal het risico dat er wel eens iets omgestoten wordt. Ik prijs me dan ook gelukkig met een goede aansprakelijkheidsverzekering!

Lees ook: Wat is een woonverzekering eigenlijk?

Wat ging er allemaal al mis in twaalf jaar ouderschap?

Ik ben geen “supermoeder” die altijd alles voor is. Als je kinderen hebt, gebeurt er hoe dan ook wel eens wat. Als je vier kinderen hebt, zoals wij, gebeurt er wel eens wat keer vier. Als ik optel wat wij in twaalf jaar ouderschap al hebben meegemaakt… Ik maak even de balans op. Een van onze kinderen heeft een keer een dure designlamp bij iemand anders omver gelopen. De lamp spatte in duizend stukjes op de grond uit elkaar. Ai… De aansprakelijkheidsverzekering kon gelukkig worden ingeschakeld en alles werd netjes opgelost. Yuren reed eens met zijn driewieler tegen een auto van een buurman op. Grote kras op de deur. Hoera voor de aansprakelijkheidsverzekering! Sterre liet mijn telefoon eens uit haar handen vallen. Op de tegels buiten. Kapot scherm. Werd zonder problemen vergoed. Nogmaals hoera voor de verzekering!

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Natuurlijk zijn de voorwaarden per aansprakelijkheidsverzekering anders. De aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO vergoedt in ieder geval alle schade die je zelf veroorzaakt aan iemand anders of de spullen van iemand anders. Daarnaast zijn zelfs studerende kinderen, huisdieren en logees wereldwijd verzekerd. Voor het hele gezin dus. Dat klinkt perfect en dat is het ook. Ze zijn niet voor niets uitgeroepen tot de meest klantgerichte verzekeraar van 2018.

Wat moet je doen als je schade hebt?

Wanneer je kind schade aan je eigen inboedel of spullen van iemand anders heeft veroorzaakt, is het belangrijk dat je direct de verzekering inschakelt. Je toont aan wat er gebeurd is en de verzekering zal er daarna zo snel mogelijk alles aan doen om het probleem op te lossen. Het melden is eigenlijk het belangrijkste, de rest van de stappen vertellen ze je aan de telefoon of per e-mail.

Woonverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van een woonverzekering. Bij je woonverzekering hoort bijvoorbeeld ook de opstalverzekering en de inboedelverzekering. De opstalverzekering vergoedt zaken aan de buitenkant van je woning bijvoorbeeld bij brand, waterschade of stormschade. Een inboedelverzekering vergoedt je spullen in huis bij diefstal, waterschade of brandschade. Alle drie de verzekeringen zijn heel handig om te hebben, je weet immers nooit of je zoiets overkomt. Dan kan het maar beter goed geregeld zijn. Woonverzekeringen van FBTO zijn dan ook goed om af te sluiten. Je bent dan niet dubbel verzekerd en het is wel zo handig om alle woonverzekeringen gewoon bij één verzekeraar te hebben.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het beter om te zorgen dat kinderen niets kapot maken. Als je je kinderen van tevoren leert dat ze zuinig met spullen van zichzelf en een ander moeten omgaan, zal er niet zo heel vaak iets sneuvelen. Wanneer jouw kinderen echter heel vaak iets kapot maken, is het misschien belangrijk om een keer om opvoedadvies te vragen. Als je namelijk meerdere keren per jaar schade wil declareren gaat de aansprakelijkheidsverzekering op den duur natuurlijk wel vragen stellen.

Goed verzekerd op vakantie

Ik vind het ook een prettig idee dat een aansprakelijkheidsverzekering wereldwijd geldt. Afgelopen week was ik in Zweden en daar liet ik bijvoorbeeld een glas in duizend stukjes vallen. Nu zei de eigenaar van het restaurant dat het niet gaf, maar stel dat het iets duurders was geweest, dan weet ik dat het geen probleem zou zijn. Je kunt de verzekering bellen en zij vertellen je precies hoe je dat moet regelen. Ga jij goed verzekerd op vakantie?

Fee op iPad

Dit artikel betreft een samenwerking.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Aansprakelijkheidsverzekering FBTO
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #237
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #238
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in