Let’s talk about swimwear!

Let's talk about swimwairAls ik mijn weer app open zie ik hoopvolle berichten: Verder oplopende temperaturen en steeds meer zon. Dat betekent lente! Of misschien krijgen we zelfs wel zomers weer de komende weken? Hoe dan ook, ik kreeg er wel een beetje stress van. Mooi weer is fijn, maar het betekent ook dat ik in mijn bikini wil. Gelukkig is mijn gewicht aardig stabiel, maar een lijf dat ouder wordt heeft sowieso wel wat te lijden. Ik heb dus graag bikini’s en badpakken die een beetje afkleden. Daarom in deze blog: Let’s talk about swimwear!

Lees ook: sporten, hoe motiveer je jezelf?

Let’s talk about swimwear!

Persoonlijk vind ik dat als je de 30 gepasseerd bent badmode uitzoeken toch wel een dingetje wordt. Mijn lijf is op zich prima hoor, maar die buik is toch 4 x uitgerekt geweest tijdens de zwangerschappen. Zo strak als vroeger ben ik niet meer. Vaak bestel ik gewoon tientallen toffe bikini’s en badpakken online die ik uitgebreid voor de spiegel pas, om te kijken wat het beste staat. Soms lijkt iets op een plaatje superleuk, maar als ik het dan aantrek vallen mijn stevige bovenbenen net iets teveel op of kleed het niet mooi af in mijn taille. Een model van een badpak of bikini kan echt veel uitmaken. 

badpak 2021badpak 2021

 

 

 

 

 

 

Effen of patroon?

Zelf houd ik het meest van effen bikini’s en badpakken. Ik hou niet zo van dat schreeuwerige, maar patroontjes en kleur zijn dit seizoen wèl in de mode! Misschien vind jij het dus mooi en dat is prima. Er is genoeg uitzoek zag ik online. Zowel in effen badmode als in patroontjes. Dus iedereen kan zijn hart ophalen. Aangezien online shoppen momenteel nog steeds de norm is, kan ik je aanraden om gewoon meerdere modellen te laten opsturen en de leukste te houden. Zo voorkom je onnodig spenderen aan verzendkosten. Heen en weer sturen is trouwens ook slecht voor het milieu, dus dat probeer ik zo min mogelijk te beperken. Bij veel bedrijven hoef je tegenwoordig niet vooraf te betalen, dus dan hoef je ook geen groot bedrag voor te schieten. Je betaalt gewoon wat je uiteindelijk kiest.

badpak 2021rood badpak 2021

 

 

 

 

 

 

Tankini’s zijn hip

Over dat ouder wordende lijf gesproken: ik vind de tankini dus echt een uitkomst. Dat is net een soort jurkje, maar dan aan je badpak. Het kleed echt mooi af en zit ook nog eens comfortabel. Je hebt ook tankini’s die geen jurkje hebben, maar een soort gerimpeld lijf. Dat kleed ook af als jouw buik niet zo strak meer is als vroeger. Ik heb zo’n badpak toevallig al in huis. Ik gebruik ‘m veel met zwemmen, dus ik ga er zeker nog eentje aanschaffen. Sowieso leuk om ieder seizoen voor een nieuw badpak en een nieuwe bikini te gaan vind ik. 

Let's talk about swimwair tatankini

 

 

 

 

 

 

 

Bikini of badpak?

Ik weet dat mensen vaak twijfelen tussen een bikini of een badpak. Dat je per se een bikini body moet hebben om een bikini te kunnen dragen vind ik onzin. Iedereen heeft een bikini body, zo simpel is het gewoon. Je hoeft jezelf echt niet te verstoppen. Ik denk wel eens als ik van die strakke twintigers zie: wacht jij maar tot je ook 40+ bent! Serieus, ik was ook superstrak toen ik die leeftijd had, dus je kunt jezelf niet vergelijken met de fotomodellen uit de folders. Zelf heb ik het liefst een bikini aan op het strand of als ik in de tuin zit. Je vangt simpelweg meer zon op als je minder bedekt bent. Dus bouw je meer vitamine D voorraad op voor de winter. Zwemmen in het zwembad, wat ik wekelijks doe, daarvoor heb ik het liefst een badpak aan. Dat zwemt gewoon lekkerder. Vooral ook, omdat ik nu al zwem in een buitenbad. Dan is een badpak ook warmer aan je buik. 

bikini blauw 2021bikini bordeaux rood 2021

 

 

 

 

 

Ben jij al klaar voor het zomerseizoen?

Ik hoop dat deze peptalk je doet inzien dat je niets aan je lijf hoeft te doen, maar dat je gewoon een badpak of bikini moet kiezen die jou mooi staat. Pas er gewoon een stuk of 10 die je leuk vindt, en kies de leukste 2 of 3. De rest stuur je retour. Vergelijk jezelf niet met jonge fotomodellen, dat is geen eerlijk vergelijk. En durf jezelf te laten zien. Je mag er zijn! 

bikini jungle 2021bikini jungle 2021

 

Vorig artikelKlaarkomen is hartstikke gezond!
Volgend artikelInvesteren in goud, voordelen en nadelen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in