Free printables die je leven een beetje leuker maken

free printable zo leer je je kind zelf een kamer opruimen en schoonmakenIk weet niet of het je wel eens is opgevallen, maar er zijn ontzettend veel waardevolle gratis printables in omloop op het wereld wijde web. Op mijn eigen website heb ik er al heel wat staan, en ik merk dat die regelmatig gedownload worden. De Free Printable jaarkalender is daarvan wel de meest succesvolle. Die is het meest handig als je ‘m voor een jaar lang uitprint op A3 formaat en ophangt in huis. Het lijkt me leuk een keer mijn favoriete free printables, gesorteerd op thema, in een blog te zetten. Niet alleen mijn eigen printables, maar ook die van andere websites die ik regelmatig gebruik. Ze kunnen namelijk ontzettend handig zijn!

Free printables die je leven een beetje leuker maken

Creatieve mensen bedenken soms hele leuke schema’s, werkbladen of spelletjes die je zo kunt uitprinten voor jezelf of de kinderen. Het is natuurlijk een feit dat je aardig wat inkt gebruikt als je veel print, maar dat kun je vaak online voor een mooie prijs kopen. Free printables die je leven een beetje leuker maken zijn wel de moeite waard om op een rij te hebben, zo vind je snel wat je zoekt. Hieronder heb ik wat thema’s geselecteerd en mijn favoriete printables rondom dit thema erbij gezet.

free printable over plantjes stekken op tafel

Herfst

Free printables rondom het thema herfst zijn vooral gericht op het bos. Boswandelingen zijn immers leuker als de kinderen een printable met opdrachten bij zich hebben. Voor de volwassenen zijn er veel quotes om uit te printen en in te lijsten, om dat herfstgevoel in huis te halen. Ook ga je vaak weer wat bewuster wijn proeven, oktober is immers wijnmaand, dus een printable met proefnotities is ook leuk.

strandbingo

Sinterklaas

Sinterklaas is natuurlijk een favoriet thema bij veel kinderen en zelf ook volwassenen kunnen volop genieten van dit kinderfeest. Met grappige pietjes, pepernoten, de stoomboot en nog veel meer. Leuke printables rondom het thema sinterklaas vind je hier:

sinterklaas spelletje spelen

Kerst & oudjaar

De kerst is een heerlijke tijd van het jaar. De kaarsjes, liedjes, gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Je huis breng je meestal direct na de sinterklaas al in kerstsfeer, om er optimaal van te kunnen genieten. Deze printables helpen je dat kerstgevoel nog een beetje extra te krijgen.

printable-jaaroverzicht

Valentijnsdag

Ook zo’n leuke dag, in februari, is Valentijnsdag. De ene helft van Nederland doet er niet aan, de andere helft vindt het toch wel leuk. Er zijn rondom Valentijnsdag ook een heleboel free printables te vinden. Van posters om in te lijsten tot

De komende tijd zal ik deze blog aanvullen met meer thema’s waar ik Free Printables van heb of online vind. Heb jij een supergoede tip, laat dan gerust een reactie achter met de printable, dan kan ik die erbij plaatsen!

Gratis printable Halloween

 

Vorig artikelVitamine D in de strijd tegen Corona?
Volgend artikelLeuk bordspel voor kinderen, Concept Kids Dieren
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in