De leukste thee- en pluktuinen van Gelderland

theethuinen
Millinger theetuin

Als er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Gelderland. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

De leukste thee- en pluktuinen van Gelderland

1. De Millinger Theetuin ligt midden in het prachtige natuurgebied ‘De Millingerwaard’, waar kuddes gallowayrunderen en konikpaarden rondlopen. De Millinger Theetuin ademt een tropische sfeer door de beplanting en waterpartijen. Er zijn pleintjes, hoogte­verschillen, trappen en twee verschillende theehuizen met een exotisch interieur. Je kunt er lunchen en High Tea-en.

millingen-tuin
Millinger Theetuin

2. Bij Theetuin de Wensput in Beesd geniet je van het Betuwse landschap, terwijl de koffie/thee met heerlijke huisgemaakt appeltaart (natuurlijk van appels uit de boomgaarden) geserveerd wordt.

Theetuin de wensput

3. Boerderij ’t Paradijs in Barneveld  heeft een Theetuin en een landwinkel. Je kunt proeven van de eigen sappen en vers gemaakte paradijskoek. Er is zitgelegenheid zowel binnen als buiten. In de landwinkel zijn elke dag verse groenten en worden de schappen goed gevuld.

boerderij t paradijs
Boerderij ’t Paradijs

4. Stadstuin Kweekland in Arnhem is heerlijk voor ouders en kinderen. Je plukt er je eigen bloemen, fruit en groente. Maar je kunt ook fijn wandelen door de tuin en genieten van al het moois dat in bloei staat. De kinderen lopen dwars over de akker naar de rode beuk waar ze kunnen schommelen en klimmen. Ouders genieten van al het lekkers in de theeschenkerij.

stadstuin kweekland
Stadstuin Kweekland

5. Pluk! Pluktuin in Haalderen is meer pluktuin dan theetuin. Je kunt zelf koffie, thee of limonade pakken die in thermoskannen klaar staan. Voor de thee kun je ook kruiden uit de tuin gebruiken. Er staan bordjes bij de kruiden. Binnen ligt een beschrijving hoe je zelf kruidenthee samen kunt stellen. Daarna kun je (als je wilt) op één van de zitjes in de tuin of kas plaatsnemen.

Pluk! Haalderen
Pluk! Pluktuin

6. Pluktuin Do It Yourselves in Winterswijk is een langgekoesterde droom van de eigenaresse. In het voorjaar van 2012 is haar eigen pluktuin aangelegd en geopend! Een veld vol met prachtige kleuren, gonzend van de bijen en hommels. Een echt Field of Dreams! Je kunt er plukken naar hartenlust. Daarnaast kun je er ook planten kopen èn is er een webwinkel met leuke DIY spullen.

7. Hof van Twello is een heerlijke plek om in de zomer te vertoeven. Je kunt er een blotevoetenpad lopen, een heerlijke kop thee of koffie drinken in de theetuin, lekkers meenemen uit de winkel of gewoon lekker aan het water liggen.

pluktuin DIY
Pluktuin Do It Yourselves

8. Theetuin De Wacht in Winterswijk- Corle schijnt een toppertje te zijn, aldus een lezer. Homemade taart, lattes, prachtige tuin en binnenruimte…verse eitjes te koop…genieten!

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

Woon jij in Gelderland en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten!

Vorig artikelZomerse sandalen van Olukai
Volgend artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Utrecht
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

4 REACTIES

  1. Misschien een leuke aanvulling de tuinen van dr. Vogel, ligt tussen Elburg en t’Harde. Op de site staat wel uitgebreide info! Ze hebben o.a. een pluktuin en een blote voeten pad.

  2. Theetuin De Wacht in Winterswijk- Corle! Homemade taart..lattes, prachtige tuin en binnenruimte…verse eitjes te koop…genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in