Nieuw huis, nieuw interieur

Staat er een verhuizing op de planning? Er is een grote kans dat je huidige meubels niet passen in je nieuwe woning. En dat is misschien ook maar beter. Hoe leuk is het om nieuwe meubels en een nieuwe woonstijl uit te kiezen voor in je toekomstige woning? Zo maak je echt een frisse start. Maar als je kiest voor een nieuw interieur, welke woonstijl kies je dan? Lees snel verder.

Lees ook: 3 upgrades die je aan je huis kunt doen

Modern & design

Ben je een fan van simpel, zonder poespas? Dan is de moderne woonstijl iets voor jou. De moderne woonstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en minimalisme. Er staan relatief weinig meubels en accessoires, maar de meubels die er staan zijn van hoogwaardige kwaliteit. Houd je van design en uniek? In dit interieur komen design meubels volledig tot hun recht.

Kleuren: Zwart, grijs en wit. Voeg eventueel een felle accentkleur toe voor contrast.
Materialen: Chroom, glas, RVS, hout met hoogglans lak.
Accessoires: Weinig accessoires. Kies voor eyecatchers, bijvoorbeeld een schilderij met geometrische vormen.

Natuur in huis

Breng je het liefst zo veel mogelijk tijd buiten door? Haal buiten naar binnen met de natuurlijke woonstijl. De natuurlijke woonstijl gaat verder dan een paar planten en een houten tafel. Pure kleuren en materialen zijn kenmerkend voor dit interieur. Heb je een tuin? Betrek deze zo veel mogelijk bij je woning door een schuifpui toe te voegen. Een schuifpui bestaat voor het grootste gedeelte uit glas, waardoor je tuin bijna onderdeel wordt van je woonkamer. Let op: heb je veel grote ramen in huis? Voorzie deze altijd van dubbel glas, het liefst hr++ glas. Zo houd je in de wintermaanden zoveel mogelijk warmte binnenshuis. Op deze manier maak je je natuurlijke interieurstijl ook nog milieuvriendelijk.

 • Kleuren: Aardetinten, zoals zand, leem, grijs en groen.
 • Materialen: Doorleefd hout, linnen, wol en natuursteen.
 • Accessoires: Planten, takken, veren, houten krukjes.

Industrieel

Deze stoere woonstijl is slechts enkele jaren geleden doorgebroken, maar is sindsdien razend populair. Leuk weetje: deze woonstijl is ontstaan tijdens het renoveren van oude fabrieken en scholen. Het behouden van de robuuste en stoere uitstraling bracht een compleet nieuwe sfeer met zich mee. Inmiddels wordt het industriële interieur toegepast in veel woningen. Kenmerkend aan deze woonstijl is de strakke basis en het gebruik van ruwe, onafgewerkte materialen. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer, stalen kozijnen, oude lockerkasten en apothekerskasten en een steigerhouten tafel met stalen poten.

 • Kleuren: Sobere kleuren, zoals zwart, bruin en grijs.
 • Materialen: Ruwe materialen, zoals beton, leer, hout en staal.
 • Accessoires: Kies voor een beperkt aantal accessoires om het ruimtelijke gevoel te behouden. Kies voor accessoires met een robuuste uitstraling en voeg eventueel een vloerkleed, plaids of kussens toe om warmte in het interieur te brengen.

Landelijk & romantisch

Een romantisch interieur is comfortabel, huiselijk en verwelkomend. Natuurlijke materialen worden gecombineerd met zachte (pastel)kleuren, waardoor dit interieur een warme uitstraling heeft. Meubels met sierlijke en elegante vormen passen perfect in dit interieur. Een valkuil van deze stijl is dat het te braaf kan worden. Zorg eventueel voor een contrast door te kiezen voor een stoere basis met onafgewerkte materialen.

 • Kleuren: Zachte kleuren, zoals poederachtige tinten, aardetinten en pastelkleuren.
 • Materialen: Linnen, satijn, riet, hout en katoen.
 • Accessoires: Hoogpolig vloerkleed, plaids, kussens, kaarsen, bloemen.

Werelds

Ben jij een reiziger in hart en nieren? Waarschijnlijk heb je dozen vol souvenirs van over de hele wereld, maar geen idee waar je ze neer moet zetten. In een werelds interieur kun je al deze souvenirs eindelijk de plek geven die ze verdienen. Een wereldse woonstijl staat bekend om de mix van kleuren, patronen en materialen. Het interieur oogt hierdoor vrolijk en speels. Om de rust te bewaren is het belangrijk om te kiezen voor een rustige basis. Denk aan witte muren en neutrale meubels. Nu kun je losgaan met accessoires. Een kleurrijk vloerkleed met drukke print, bohemian spiegels en natuurlijk de accessoires die je op reis op de kop hebt getikt.

 • Kleuren: Rustige basis die wordt aangevuld met felle accentkleuren, zoals paars, donkerrood en blauw.
 • Materialen: Mix verschillende materialen, zoals hout, linnen en wol
 • Accessoires: Souvenirs, vloerkleden en kussens met prints, planten, wereldkaart of bol.

Verhuizen

Een verhuizing brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het een perfect moment om een nieuwe start te maken. Oude spullen gaan de deur uit en je kunt je huis inrichten in de stijl die jij mooi vindt. Toch zitten er ook nadelen aan verhuizen. De dozen, rommel, stress. Sla jij de zorgen die een verhuizing met zich meebrengt liever over? Overweeg om een verhuisservice in te huren. Zo geef je alle zorgen uit handen en kun jij je volledig focussen op het inrichten van je nieuwe woning.

Vorig artikelGratis extra korting online
Volgend artikelHeb jij al glasvezel internet?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in