Opslagruimte huren bij een verbouwing

Opslagruimte huren bij een verbouwing moestuinDit weekend sprak ik iemand die in Almere een ontzettend gaaf stuk grond had gekocht. Heel groot, maarliefst 400 m2. Helaas is er geen riool aangelegd, maar dat biedt ook kansen. Ze liet me de tekeningen zien van hoe het zou moeten worden. Ik was aangenaam verrast. Een grote appel-en perenboomgaard, een terras met zwembad, een Bed & Breakfast, een moestuin en een gigantische woning. Dat dit gewoon kan, betaalbaar in Nederland! Ze vertelde dat ze wel opslagruimte huren moest, want hun huis was al verkocht, maar het nieuwe moet nog gebouwd worden. Gelukkig is opslagruimte huren bij een verbouwing niet heel ingewikkeld. Er bestaan zelfs haal- en breng services die de opslagruimte komen afleveren en ook weer ophalen als het niet meer nodig is. Ideaal!

Lees ook: een modern vloerkleed is een hippe sfeermaker

Opslagruimte huren bij een verbouwing

Ze had namelijk al een heel plan. Afgelopen week had ze een hele oude stacaravan overgenomen via Marktplaats. Deze is al neergezet in Almere, op het nieuwe stuk grond. Deze caravan gaat ze deze vakantie helemaal pimpen. Het wordt dan eigenlijk een soort Tiny House. Tiny Houses zijn waanzinnig populair tegenwoordig. Ook het compost toilet is al aangeschaft, zo kunnen ze daar vast aan wennen. Riool wordt er namelijk niet aangelegd, dus ze gaan heel duurzaam leven. Ze gaat dus ook opslagruimte huren. Waarschijnlijk komt er een grote container naast de stacaravan. 

Opslagruimte huren bij een verbouwing tiny house

Tiny Houses zijn hip!

Zoals ik al schreef zijn Tiny Houses enorm populair. Zolang er gebouwd wordt aan het nieuwe huis, gaan ze dus zelf in de Tiny House wonen, maar daarna kan deze waarschijnlijk geschikt gemaakt worden voor de verhuur. Heel slim, want zo verdien je je kosten ook nog een beetje terug. Bovendien is het hartstikke leuk om een caravan te pimpen en te stylen, zodat deze verhuurd kan worden. Zou ik zelf ook best willen, maar helaas is mijn tuin hiervoor echt te klein. 

Hoe lang duurt zo’n project?

Je moet voor het bouwen van een huis wel zeker een half jaar uittrekken, en vaak vallen er ook nog dingen tegen. Daardoor is de kans groot dat je misschien uiteindelijk wel een jaar bezig bent. Dat hebben wij ook ervaren toen we hier aan de slag gingen. Het is dus slim om een grote opslag te huren die je op het terrein kunt plaatsen, zodat je er ook af en toe in kunt om iets te zoeken dat je nodig hebt. Je kiest er waarschijnlijk voor als je inruimt, om alle winterspullen achteraan te zetten. Die heb je toch niet nodig, denk je. Tot de verbouwing uitloopt en je langer in je stacaravan zit. Dan wordt het winter en ben je opeens toch op zoek naar die kerstspullen en die warme truien. Fijn dus als je de container ook kunt inlopen om tussen de dozen te kijken. 

Het huis is klaar!

Eindelijk, na een half jaar (of een jaar) zal het huis dan klaar zijn. Kun je eindelijk beginnen met inrichten en kan de opslagruimte leeg. Daarna wordt deze gewoon weer opgehaald en stop je met de maandelijkse betalingen voor de huur. Wat een verademing zal dat zijn! Waarschijnlijk gaan deze mensen terugkijken op een intensieve, maar bijzondere tijd. En krijgt de caravan een nieuwe bestemming…

caravan pimpen voor verbouwing

Vorig artikelDe zomerkleuren van 2021 voor je tuin
Volgend artikelOm deze redenen is de gietvloer hip!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in