Tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag

Tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag ballonnen hartjesValentijnsdag komt er weer aan. Niet iedereen doet mee aan deze commerciële hype, maar er zijn genoeg mensen die toch iets willen organiseren. Misschien heb je niet zoveel te besteden, maar het kan ook dat je weigert om er veel geld aan uit te geven. Er is één groot geluk: liefde is gratis. Een verrassing op Valentijnsdag voor jouw geliefde hoeft dus helemaal niet veel te kosten. In deze blog geef ik tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag.

Tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag

Hoe commercieel je Valentijnsdag misschien ook vindt, het blijft de dag van de liefde en het is toch leuk om je partner of stille liefde ergens mee te verrassen. Dat kan iets heel kleins zijn, dat groot voelt. En dat hoeft in principe geen of weinig geld te kosten. Ik bedacht tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag. Hieronder vind je mijn ideeën om te doen of te maken.

Lees ook: Zelfgemaakt Liefdesstrooisel
Lees ook: Valentijnslollies & appelchips met hartjes
Lees ook: Relatie zoeken, tips om de ware te vinden

art-beach-beautiful-cloud

Romantisch ontbijt op bed

De eerste uit de serie tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag is ontbijt op bed. Wees eerlijk, wanneer verraste jij je partner met een liefdevol ontbijtje op bed? Vast al lang geleden toch? Hoe leuk is het niet om op Valentijnsdag de wekker een half uurtje vroeger te zetten om een heerlijk ontbijtje klaar te maken? De kinderen vinden dat vast ook heel leuk. Koop een mooie rode bloem, bak zelf croissantjes en maak je eigen aardbeienjam, pers sinaasappels uit en schrijf een lief kaartje dat je neerzet. Een klein gebaar wat weinig extra’s kost, maar wat je partner zeker het gevoel zal geven dat hij of zij nog heel speciaal voor je is.

Tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag ontbijt op bed Bak een lekkere taart

De liefde van een man gaat door de maag zegt het spreekwoord. Dus wat is er nou leuker dan een heerlijke Valentijnsdag taart bakken? Dit kan prima een dag van te voren. Bak de taart in een mooie hartvorm bijvoorbeeld. Een goed recept is de IJslandse gletsjertaart. Je kunt de frosting kleuren met rode kleurstof en de taart in een hartvormig bakblik maken, dan heb je een geweldige hartjestaart. Maar elke taart is prima natuurlijk. Ook hartjeskoekjes zijn leuk om te geven, je kunt ze versieren en inpakken in cellofaan met een lief kaartje erbij. Succes verzekerd! Maar ik weet nog meer tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag

laagjestaart met frambozen en bramen

Regel oppas en breng een dag in bed door

Wie kinderen heeft weet dat het heerlijk kan zijn om eens een dagje kinderloos te zijn. Kijk oma en opa lief aan en vraag of ze de kinderen op Valentijnsdag kunnen ophalen. Breng samen met jouw partner de hele dag in bed door. Kijk een film of series op Netflix, kruip dicht tegen elkaar aan, haal wat slaap in. Hoe lang is het niet geleden dat je een keer oppas had om een hele dag in bed te liggen? Voor een extra romantische sfeer hang je natuurlijk een rode hartjesslinger op, zet je kaarsjes neer en regel je wat lekkers te eten of drinken. Je ziet: tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag hoeven echt niet ingewikkeld te zijn!

Tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag bed hallingdal seriepark

Maak een romantische strandwandeling bij zonsondergang

Het strand heeft sowieso iets romantisch en bij zonsondergang (of zonsopkomst) helemaal. Hoe heerlijk is het niet om aan het einde van de dag een lekkere strandwandeling te maken? Even lekker samen bewegen, praten, misschien zelfs wat met de voetjes in de zee? Neem een rugzak mee met daarin een kleed, een fles wijn en 2 glazen. Strijk aan het eind van de wandeling even neer op een kleedje en geniet van de ondergaande zon met elkaar. Maak eventueel wat foto’s met de camera van je telefoon: jullie als stel bij de ondergaande zon, dat worden sowieso romantische foto’s. Het kan zo simpel zijn…

relatie vragen om je huwelijk te verbeteren

Een speurtocht langs belangrijke plaatsen

Deze vind ik ook heel leuk in een lijst met tips voor een onvergetelijke gratis Valentijnsdag: neem je geliefde mee voor een speurtocht langs alle belangrijke plaatsen uit jullie relatie. Denk aan de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoeten, waar je elkaar de eerste kus gaf, het restaurant waar jullie voor het eerst gingen eten, waar jullie huwelijk voltrokken is, waar je eerste kind geboren werd of misschien zijn er nog wel andere bijzondere plaatsen die jullie kunnen bedenken.

trouwpoppetjes

Laat de kinderen een Valentijnsdiner voor jullie koken

Als de kinderen een leeftijd hebben waarop ze een beetje kunnen gaan koken, is dit een geweldig idee. Vaak vinden kinderen dit ook heel leuk. Zeker als Valentijnsdag in het weekend valt, kunnen ze dit prima organiseren. Laat ze een voor-hoofd- en nagerecht bedenken in het thema van Valentijnsdag. Ook de tafelversiering hoort erbij: kaarsjes aan, rode servetjes, romantische muziek. Eventueel help je ze een beetje met de voorbereidingen. Zij mogen koken en bedienen, papa en mama genieten van elkaar (en de gezelligheid in de keuken).

kids koken kerst 2019

Vorig artikelRecept supersnelle mousse van Nutella
Volgend artikelEen authentieke IJslandse trui, heerlijk warm!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in