MobileMobile

Pasen

Paaskoekjes bakkenPasen. Ieder jaar valt dit feest op een andere datum. Eerste Paasdag valt altijd de eerste zondag na de eerste volle maan na de lente-equinox. En dat is weer het moment waarop de dag èn de nacht even lang zijn. Dit moment is al sinds 325 op 21 maart en vandaar dat Pasen ook altijd tussen 22 maart en 25 april valt. Nu is dat niet helemaal waterdicht, want inmiddels weten we door betere rekenmethoden dat de lente-equinox ook wel eens iets verschuift. Gelukkig hoeven we dat zelf niet te berekenen, dat doen mensen voor ons die er meer verstand van hebben.

Wat vieren we met Pasen?

Met Pasen vieren we het einde van 40 dagen vasten. Witte donderdag en Goede Vrijdag zijn de laatste dagen van het leven van Jezus en komen nog voor de Paasdagen. Met Pasen vieren we de wederopstanding van Jezus na zijn dood. Het is een Christelijk feest, veel mensen weten niet eens meer waarom we het vieren.

Hoe kun je Pasen vieren?

Mensen die geloven zullen met Pasen zeker in de kerk te vinden zijn. Er is vaak een mooie dienst ter gelegenheid van Pasen. Daarnaast wordt er vaak uitgebreid ontbeten, met natuurlijk een vers gekookt eitje. De kinderen mogen chocolade eieren zoeken in de tuin en er worden gekookte eieren geverfd, paasmandjes geknutseld en soms zelfs speurtochten uitgezet. Soms hebben we geluk en is het mooi weer. Dan zijn er vaak leuke activiteiten. Hieronder vind je alle blogs rondom Pasen verzameld, zodat je snel de juiste informatie kunt terugvinden.

Pasen met kinderen

Knutselen met Pasen

Pasen in je huis

Paasrecepten

Uitjes met Pasen

Achtergronden

Volg jij ons al?

7,116FansLike
6,197VolgersVolg
4,639VolgersVolg
26AbonneesAbonneer
Hip & Hot - blogazine