Foto weekoverzicht Judith #270

boska kaaskrullerDeze week stond natuurlijk echt in het teken van Corona. Aan het begin van de week viel dat nog wel mee. Er werden grapjes over gemaakt en hoewel ik geen handen meer gaf op scholen en de adviezen serieus nam, deed ik mijn werk net als anders. Er werden af en toe grapjes over gemaakt. Aan het einde van de week werd het allemaal toch wat grilliger in Nederland, tot de lockdown dit weekend. We maken er wel wat van met de kinderen thuis, maar het wordt een toestand hier. Waarom? Dat lees je bij de zondag!

Maandag

Mijn dag startte op een school met het HGW dialoog instrument. Ik vind dat heel waardevol om te doen met scholen, omdat het veel inzicht geeft in de problematiek van een kind en wat je kunt doen om daar iets aan te veranderen. Een afspraak waar ik energie van kreeg dus! Werk jij op een basisschool, dan kan ik je dit van harte aanbevelen. Daarna ging ik naar een andere school, waar ik een aantal overleggen met ouders had. Eenmaal thuis nog wat mails gestuurd en telefoontjes gepleegd en toen was het alweer tijd om te koken. We aten pasta en dat is altijd een succes, de kinderen lusten dan graag. Ik sloot de dag af met deze nieuwe Chai Latte, een beetje spicy en erg lekker!

black rhino cocoa david rio chai

Dinsdag

Ook een drukke dag met afspraken. Tussendoor moest ik ook nog naar de fysio voor mijn knie. Die is nog steeds pijnlijk, en de fysio wil nog heel even afwachten en anders doorverwijzen naar de orthopeed. Mogelijk is er toch echt iets beschadigd geraakt bij die val van de trap. We aten vegetarische balletjes van de vegetarische slager, en die waren verrassend lekker! Ook deed ik ‘s avonds nog wat spelling-spelletjes met Yuren en Lenthe. Yuren vindt spelling heel moeilijk, dus dat is een goede oefening voor hem. Lenthe vindt het grappig om woordjes te leren die eigenlijk van groep 6 niveau zijn, dus zo hebben ze er allebei plezier in.

machikoro met y

 

Woensdag

Ik had ontzettend slecht geslapen, dus ik was behoorlijk moe. Toch begon de dag alweer vroeg, maar gelukkig hoefde ik nergens naartoe. Soms is zo’n thuiswerkdag echt fijn, dan kun je een heleboel mails wegwerken en even rustig je verdiepen in interessante boeken. Zo ben ik voor mijn werk het boek “Wiebelen en friemelen in de klas” aan het doorspitten, over zintuiglijke prikkelverwerking bij kinderen. Heel interessant! Er zijn ook hulpkaarten en een werkboek van. Zulke dingen zijn belangrijk voor mij, want als het werkt kan ik dat gebruiken als er vragen zijn op scholen. Soms kan zoiets kinderen heel goed helpen en dat is natuurlijk fijn. ‘s Middags bakten de kinderen eierkoeken, recept staat hier onder.

fee eet zelfgemaakte eierkoeken

Donderdag

Iedereen was donderdag in de ban van het Coronavirus, want er kwamen weer meer dan 100 gevallen bij en Trump sloot bovendien de grenzen voor Europeanen. Balen als je net iets gepland had natuurlijk. De regering ging in spoedberaad. Ondertussen bakte ik verse eierkoeken met Fee en las wat tijdschriften op de iPad. Verder had ik contact met mijn ouders. Zij zouden zondag naar Cuba vertrekken voor 3 weken. Dat werd nu steeds onzekerder, maar vooralsnog leek alles door te gaan… Maiks moeder blies haar verjaardag voor zondag af en wij twijfelden over uit eten gaan op zaterdag, wat al gepland stond. We besloten de richtlijnen van RIVM te volgen: zonder klachten mag je gewoon naar buiten, maar vermijdt grote groepen. Ik dronk koffie uit mijn nieuwe Luckycup, gemaakt van… koffiedik! Echt heel grappig, hij ruikt ook helemaal naar koffie. Via Coffeebased kun je ‘m kopen, leuk cadeau voor iemand (ook om op te sturen, als je er nu niet heen kunt)

luckycup gemaakt van koffie

Vrijdag

Ik ga met Laura naar Rusland in mei (als dat doorgaat natuurlijk) en daarvoor heb ik een visum nodig. Dat Rusland visum aanvragen is een ingewikkelde toestand. Je kunt het ook uitbesteden, maar dan betaal je net zoveel als een ticket. Wij wonen dichtbij de Russische ambassade, dus we wilden het gewoon zelf proberen. We vonden het best spannend, want we hadden gelezen en gehoord dat je vaak weer naar huis wordt gestuurd, omdat er iets niet in orde is. Bij ons viel dat gelukkig mee. Dat visum aanvragen lijkt nu gelukt, voor een derde van de prijs dan wanneer we het zouden uitbesteden. We mogen het 23 maart ophalen.

russich visum aanvragen

Een huis vol mannen

Verder had ik ‘s middags een huis vol mannen. Onze balansventilatie was stuk, die werd gemaakt, onze schuifpui was stuk en deze tocht, daar kwamen ze voor kijken èn as maandag gaan ze eindelijk het plafond maken, en daar kwam ook iemand wat laatste dingen voor opmeten en bekijken. Yuren had deze dag al een tas vol werk mee, omdat de meester verwachtte dat de scholen nog wel zouden dichtgaan.

schuifpui kapot

Zaterdag

Het was niet echt een gewone zaterdag, want het Corona nieuws begon steeds heftigere vormen aan te nemen. Ik checkte het zwembad, en die waren gewoon open, dus ik ging toch maar even zwemmen. Mijn ouders wilden echt niet naar Cuba, maar Kras, waar ze geboekt hadden, bleef volhouden dat ze niks konden annuleren of omboeken. Dan zouden ze de volledige reissom kwijt zijn (en dat was nogal een flink bedrag) Tot ‘s avonds laat waren we er druk mee: Kras weer benaderen, heeeeel lang wachten op een suf antwoord en geen steek verder komen. Uiteindelijk besloten ze dan toch maar te gaan, maar het voelde niet goed. Maik en ik gingen uit eten met Laura en Eddo bij ‘t Ambachtshuys in Rotterdam. Daar was het nog best druk, maar de tafeltjes zaten aardig uit elkaar. We hebben lekker gegeten, en ook weer veel over Corona gepraat, maar gelukkig ook over andere dingen.

zwemmen maart 2020

't ambachtshuys

Zondag

Al ‘s morgens werd duidelijk dat er een spoedberaad kwam van de regering met het RIVM en en of andere medische federatie over nieuwe maatregelen. Mijn ouders vertrokken om 7 uur vanuit Zeeland met de taxi naar Schiphol en wij waren thuis aan het rommelen. Ik vond het een rare dag, omdat je weet dat je er rekening mee moet houden dat je mogelijk de kinderen voor langere tijd thuis hebt. Om 11.10 uur appte mijn moeder, 5 minuten voor het boarden, dat ze toch het vliegtuig niet in mochten! Er was besloten dat alle pakketreizen alsnog niet mee mochten naar Cuba, omdat er niet gegarandeerd kon worden dat ze nog naar huis zouden kunnen. We waren allemaal erg opgelucht. Uiteindelijk waren ze pas om 17.00 uur weer thuis, maar om eerlijk te zijn was ik er blij om. Cuba is echt ver weg en de situaties in landen veranderen met het uur momenteel door deze pandemie.

feetje jurkje all gems

Scholen dicht

Na een wandelingetje met Yuren in de middag kwam om 17.00 uur ook het bericht dat de scholen voor minimaal 3 weken dicht gaan. Mijn werk liet weten dat ik de volgende dag in elk geval niet hoefde te komen en aangezien ik inmiddels ook keelpijn kreeg, had ik sowieso niet kunnen gaan. ‘s Avonds legde ik allerlei werk neer op de verdieping van de kinderen, waar ik de komende week toch maar wat les ga geven. Komt mijn juffen-achtergrond weer van pas 🙂 Maik was vooral heel druk met het leeghalen van de woonkamer voor de werkzaamheden aan het plafond. Komt erg goed uit allemaal (NOT!), maar we maken er wel wat van. Het is gewoon een gekke situatie. De sportschool en het zwembad zijn ook dicht, dus de komende weken zal ik maar veel moeten gaan wandelen.

wandelen met yuren bomen in water

Tips voor activiteiten

Ik zal de komende tijd proberen wat leuke tips hier te geven voor wat je met de kinderen kunt doen. Wellicht is daar behoefte aan. Mijn tips voor komende week:

Vorig artikelPaaskoekjes bakken
Volgend artikelThuis aan onderwijs werken met de kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in